Şanlıurfa'nın Geleceği İçin Ortak Adımlar

...

Uzun bir aradan sonra tekrardan sizlere düşüncelerimi aktaracak olmanın heyecanı ile yazıyorum. 

insan karmaşık duygular içinde olunca yazı yazmak içinden geleni açık ve net bir şekilde aktarmakta zorlanıyor. Bir yandan üzüntü bir yandan sevinç bir yandan kızgınlık hepsini toplayıp bölünce ortaya yazı çıkarmak da zor oluyor. 

biliyorsunuz ki bende siyaset ile ilgilendim çalıştım memleketime siyaset arenasında  hizmet etmek istedim fakat olmadı üzüntülü değilim bu konuda vatandaşın halkın takdiridir. 

memleketimize hizmet urfamıza faydalı olmak için siyasetçi olmamıza mevkilerde makamlarda olmamıza da gerek yok biz elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce faydalı olmaya devam edeceğiz. 

Karaköprü Belediyemizin başlattığı temizlik seferberliğine değineceğim, Karaköprü yıllar içerisinde köy belde ve ilçe oldu nüfusu hızla arttı ve artmaya da devam ediyor. 

bu bağlamda ilçemizin temiz pürü pak olması adına olumlu bir çalışma yeterli mi yetmez biz vatandaşların da işin içine girmemiz gerekiyor. Yazarken sizi de anlıyorum biz temizlik işçisimiyiz ki ne yapacağız biz belediyemiyiz ki ne yapabiliriz. Bizler çöplerimizi poşetleyip çöp kutularına atarsak biz  sokaklarımıza sahip çıkarsak biz parklarımızı kirletmezsek işin içinde oluruz belediyemiz de iş yükü hafifler ve temizlikte harcayacağı zamanı veya meblağları diğer hizmetler için kullanır. 

Nelere ihtiyacımız var sosyal alanlara sosyal aktivitelere ülkece şehirce çok üzüntülü ve zor zamanlardan geçtik geçiyoruz bizim de eğlenmeye sosyalleşmeye vb etkinliklere katılmaya hakkımız var. 

Karaköprü de sosyal alanımız kafe vb yerlerimiz var evet ama ekonomimiz yok. Öncelik temizlik sonra sosyal alanlar bunları yapmak çok zor değil. Belediyelerimiz lokomotiftir, öncülük ederler hizmeti başlatır devamını da halk, girişimciler getirir el birliği ile yaşanabilir bir alan ve toplum oluşturabiliriz. 

Gelelim diğer konulara sokaklarımız da irili ufaklı çukurlar var bu çatlak ve çukurlar kapatılamaz değil belediyelerimiz kendi imkanları ile yapabilecek onarımlar ile daha konforlu olabilir. Başta Karaköprü ilçemizde bunu yapacak ekip ve ekipman var geçmişinde başarılı olmuş bir başkan var neden olmasın? 

Haliliye'de Devteşti, Ahmet Yesevi, Yeşildirek mahallelerinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının başladığını görüyorum fakat bize ulaşan vatandaşların şikayetçi olduklarını da söylemeliyim, şikayetlerin ortak yönü parklar yeşil alan eksikliği ve üst yapıların bozulmasıyla özellikle bağlarbaşı dediğimiz bölgedeki temizlik ve sosyal alanların yetersizliği. Çözülebilir mi tabi ki çözülebilir yeni seçimlerden çıkıldı zaman çalışma üretme ve hizmet etme zamanı. 

Trafik keşmekeşliğimiz var caddelerimiz aslında yetersiz değil kullanımsız nasıl mı park alanı sorunumuz var park sorununu tek bir proje ile çözebilirim buradan da çağrı yapıyorum öncelik Karaköprü Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve diğer belediye başkanlarımıza projemi sizlere sunabilirim hiç bir karşılık beklemeden. 

Sadece park sorunu mu hayır buradan çiçeği burnunda Büyükşehir belediye başkanımız Kasım Gülpınar'a da sesleniyorum ki başkan hangi birini kendi başına görsün duysun hizmete alsın biz vatandaşlar isteyeceğiz gerekli şube müdürlükleri başkana duyuracak ki başkan bilsin duysun görsün talimatlandırsın. Konumuza dönersek,  sinyalizasyon, kavşak ve tali yol bölmeleri tekrar gözden geçirilip düzenlenmeli gerek kasis ile gerek ara bölmeleri kapatıp yolu düzenlemek ile misal tek bir yerden örnek vereyim her gün kazaların yaşandığı benim de iş yerimin olduğu caddeden. Doğukent mahallesi mimarsinan bulvarı orman bölge müdürlüğünün olduğu cadde iki yönlü ara bölmelerin tekrar düzenlenmesi gerekiyor.  Diğer konu bu sene zorlu geçecek yaz ayları gecikse de bunu yaşayacağız pencereleri açamayacağız ve klimalara yükleneceğiz bu da elektrik yükümüzü arttıracak. İlaçlama hizmeti her sokakta araç geçirmekle geçmeyecek bu sene buradan tavsiyem her apartmanda her bahçeye özel çalışma yapılması çok zor olmasa gerek çünkü personel var bununla ilgili daire başkanlığımız var ekipman var ekip var. 

Eleştirmeye devam edebilmemiz için kendimizi de eleştirmemiz gerekiyor veya kendi hatalarımızı da görmemiz gerekiyor. Biz sosyal medya denen platformlara bakınca şunu görüyoruz; Sabah gözümüzü açtığımız da belediyeler akşam kapatırken belediyeler yahu bu şehirde belediyelerden başka kurum kuruluş iş işleyiş yok mu tabi ki var biraz da onlardan söz edelim. 

Şanlıurfa'nın OSB'si var, kültür turizm müdürlüğü var, sağlık müdürlüğü var, işsizliğimiz var işkur var, fırınlarımız sorunlu gıda tarım var, sanayimiz var ticaret odamız var esnaf odalarımız var ama hiç birinden haber yok. 

Mesela bir kaç örnek verelim Organize sanayi bölgemiz ve buna bağlı müdürlüğümüz var ne gibi çalışmalar yapmışlar sanayicilerimize fabrikalarımıza artıları ne olmuş yatırımcı çekebilmişler mi memleketimize veya yatırımcıları bölgemizde tutabilmek için neler yapmışlar. Fabrikalar var fabrikalarımızda ki alt yapı üst yapı vb hizmetlerde etkinlikleri yaptıkları veya yapamadıkları bunları da anlatacağız. 

Diğer örnek yakın tarihte Şanlıurfa'ya da uğrayacak olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, esasında festival gibi sosyal etkinlikler şehirlere fayda sağlamak turizm için turist çekmek bölgenin tanıtımında etkili olmak şehir esnafından öğrencisine kadar bir etkileşim yoludur. Fakat Kültür bakanlığımız ilk önce şehrimizi eklememiş gelen tepkiler sonrasında eklediği kültür yolu festivalinde tüm tanıtım afiş etkinlik konser alanı organizasyonu dahil her şeylerini merkezden araçlarla getirerek bir festival yapıyor yapacak. Bunun Şanlıurfa'ya ne katkısı olacak? Esnaf kazanmayacak, turist gelmeyecek, öğrenciler veya urfadaki vatandaşlar bundan faydalanmayacak ise festivalin amacı nedir.? Kültür bakanlığının bir açıklaması olacak mı bekliyoruz.

Şanlıurfa'da işsizlik sorunu var bunu çözecek kurumda belediyeler değil İŞKUR kurumudur. Mesleki kurslar açarak ara eleman yetiştirmesi ve istihdama katkı sağlaması gerekirken kendi kendine orada bir bina olarak duruyor. Tabela kurumu mu diye soracağım ama değil biliyorum ki İŞKUR çalışan üreten bir kurum ve bu kurumun urfamızın işsizlik sorununa çözüm bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Gıda tarım var dedik evet var ama yine belediyelerden şikayet ettik fırınlarımız için belediyelerin etkinliği sadece zabıta kanalı ile haksız kazancı temizliği denetlemek peki ya insan sağlığı bunu da Gıda Tarım müdürlüğümüz denetleyecek insanlar sağlıklı ekmek tüketecek ne kadarını yapıyorlar ne kadar başarılılar halkımızın sosyal medyadaki şikayetlerinden belli.  

Gıda tarımın bir de orman kısmı var ki geçtiğimiz günlerde çok güzel bir etkinlik olan ORMAN BENİM kampanyası başlattılar ve ormanlarımızdan evet BİZİM MEMLEKETİMİZİN ORMANLARINDAN gönüllüler ile birlikte 313 ton ÇÖP topladılar. Tebrik ve takdir ediyorum. 

Biz halk olarak kendimizi eleştirmeliyiz değişim kendimizden başlamalı çevremizi kirletmemeyi, kurumlarımızı doğru çalışmaya sevk etmeyi ilke edinmeliyiz. 

Hep sorunlardan bahsettik hiç mi iyi bir şey yok tabi ki var ve olacak ama nasıl ve ne zaman size kısaca söyleyeyim, 

Ne zaman ki kısır tartışmalardan vazgeçip hizmet odaklı çalışırsak ne zaman ki urfa tabiri ile haho memleket elden gidi deyip elimizi taşın altına koyarsak işte o zaman bir oluruz memleketimiz güzelleşir ve daha yaşanabilir bir kent oluruz. 

unutmayalım yaşadığımız doyduğumuz nefes aldığımız şehir hepimizin...! 

Şanlıurfa'ya DEĞER dediğimiz ne varsa ortak paydamızdır. 

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum