Urfa'da Mera Alanımıza Hayvan Barınağı Yapılmasın Eylemi;

Urfa'da Mera Alanımıza Hayvan Barınağı Yapılmasın Eylemi

Şanlıurfa'da hayvan barınağı yapılması için tahsis edilen araziye ...

Şanlıurfa’da, Hayvan Barınağı sorunu..

Şanlıurfa'da mera alanı olarak kullanılan 750 dönümlük alana kurulacak “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”nin yapılamasına karşı çıkan bölge halkıyla görevliler arasında gerginlik yaşandı. Jandarmanın halkı bölgeden uzaklaştırmasının ardından görevliler keşif yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Urfa merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Bakımlı Mahallesi'nde “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi” yapılması kararı aldı. Yaklaşık 400 hanenin bulunduğu mahalleye hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi yapılacağını öğrenen halk, karara tepki göstererek iş makineleriyle bölgeye keşfe gelen görevlilere engel oldu. Görevlilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda jandarma, zırhlı araç ve TOMA sevk edildi. Jandarma ekiplerinin halkı uzaklaştırmasının ardından keşif gerçekleşti.

 

“BARINAK YAPILMASINA KARŞI ÇIKIYORUZ”

Bakımlı Mahalle Muhtarı Hasan Demir, söz konusu merkezin yerleşim alanlarının dışında yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Celalettin Güvenç tarafından 750 dönümlük alan bize mera için tahsis edildi. Ardından Büyükşehir Belediyesi bu alanı istimlak etti. Mera olarak kullandığımız bu alana şimdi hayvan barınağını yapmak istiyorlar. Biz de buraya barınak yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bizim mahallemizde 400 hane bulunmaktadır. Burada bu barınak yapılırsa salgın hastalık, mikrop ve pis kokudan geçilmez. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” dedi.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum