Türkiye'de En çok Görmek istenen Müze Göbeklitepe ;

Türkiye'de En çok Görmek istenen Müze Göbeklitepe

Şanlıurfa Göbeklitepe müzesi...

Şanlıurfa haber;
2 bin 544 kişinin katılımıyla geniş kapsamlı anket çalışmasına katılanlar, en çok UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ‘Göbeklitepe Kazı ve Müzesi’ni görmeyi istediğini belirtti. 

Uluslararası Müzecilik Derneği’nin sosyal medya platformları ile Heritage İstanbul 2021 işbirliğiyle çeşitli okul ve üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilen anket, farklı sonuçlar ortaya koydu. Ankette yöneltilen sorularda Türkiye’de gezdiğiniz müzeler arasında en çok iz bırakan müze hangisi sorusuna katılımcıların çoğu ilk sırada ‘Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ yanıtını verdi. Bu müzeyi sırasıyla İstanbul Arkeoloji, Anıtkabir, Efes, Masumiyet, Topkapı Sarayı ve Ayasofya müzeleri de yüksek oyla izledi. Müzeler arasında Zeugma, Rahmi Koç, Trabzon Şehir, Troya, Kariye, Sakarya, Odunpazarı, Ulucanlar Cezaevi, Kapadokya ile İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi de yer aldı.
 
GÖBEKLİTEPE, EN ÇOK GÖRMEK İSTENEN YERLER ARASINDA
Yine ankette yer alan katılımcılara yöneltilen başka bir soru da ise “Türkiye’de hangi müzeyi görmek istersiniz” sorusu oldu.  Ankete katılanların büyük çoğunluğu, bu soruya Şanlıurfa’da bulunan ve tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen ‘Göbeklitepe Kazı ve Müzesi’ yanıtını verdi. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Göbeklitepe’yi sırasıyla Gaziantep’teki Zeugma, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji, Antalya Noel Baba Kilisesi, Çanakkale Troya, İzmir Efes Antik Kenti, Nevşehir Kapadokya müzeleri ve İstanbul Yerebatan Sarnıcı izledi.
Bu arada dünyada görülmek istenen müzelerin başında ise Paris'teki Louvre Müzesi yer aldı.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum