Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şanlıurfa'da Kadın Kurultayı Düzenledi;

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şanlıurfa'da Kadın Kurultayı Düzenledi

Kurultay, mühendis, mimar ve şehir plancısı kadınların çalışma yaşamında ve toplumda karşılaştıkları sorunların belirlenmesi ve kadın dayanışmasının sağlanması amacıyla yapıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa Yerel Kadın Kurultayı düzenle....

Şanlıurfa'da Kadın Kurultayı, mühendis, mimar ve şehir plancısı kadınların çalışma yaşamında ve toplumda karşılaştıkları sorunların belirlenmesi ve kadın dayanışmasının sağlanması amacıyla yapıldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa Yerel Kadın Kurultayı düzenlendi.

TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu’nun organizesinde gerçekleşen kurultay’ın yedincisi Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapıldı.

Kurultay, mühendis, mimar ve şehir plancısı kadınların çalışma yaşamında ve toplumda karşılaştıkları sorunların belirlenmesi, kadın meslektaşların bilinçlenmesi, kadın dayanışmasının sağlanması ve hak kayıplarına karşı mücadele etme noktasında ortak tavır almak amacıyla gerçekleştirildi.

“Haklarımızdan, eşitlikten, adaletten vazgeçmiyoruz" sloganıyla iki oturum halinde düzenlenen kurultaya şehir plancısı, mimar, avukat, sosyolog ve psikologun aralarında bulunduğu çok sayıda konuşmacı ve davetli katıldı.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Elif Erdem, kadına yönelik şiddet, kadınların işsizlik sıkıntıları ve kadın haklarının savunulmasından bahsetti.

Erdem, şunları söyledi:

“Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Kadın Çalışma Grubunun düzenlemiş olduğu bir kadın kurultayı gerçekleşti. Kurultay kurulumuzda Şanlıurfa ne kadar kadın dostu kenttir ve Şanlıurfa’daki kadınların kamusal anlamda ne kadar ve ne şekilde değerlendirmektedir bununla ilgili biraz irdeleyeceğiz”

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Elif, her türlü ideolojiye karşı olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadın ve erkeğin eşit bir şekilde yan yana, yaşamın her alanında savunuyoruz. Özgür, çağdaş, demokratik, sosyal, eşitlik ve barış içinde bir Türkiye için dün olduğu gibi bugünde mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.”

 

BİHA


Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum