Sondakika Benzin ve Motorine Zam Geliyor ;

Sondakika Benzin ve Motorine Zam Geliyor

Akaryakıta yeniden zam geliyor. Benzine 28 kuruş zam...

Benzin ve Motorine Zam geliyor



Akaryakıtta zam gelmeye devam ediyor. benzine gelen 44 kuruş zam gelen benzinde bir fiyat artışı daha gündemde. 
 

benzine gelen 44 kuruşluk zammın ardından bir zam daha gündemde. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 28 kuruş daha zam geliyor.

 

PÜİS'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Uluslararası fiyat artışları ve dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak 27.10.2021 çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 28 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Ancak fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir. 26.10.2021-27.10.2021 tarihleri arasında motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor.

28 kuruluk zammın gerçekleşmesi durumunda İstanbul'da 8,36 liradan satılan benzinin litresi 8,64'e çıkacak. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 8,73'e yükselecek.

LPG oto gaza da 21 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 22 kuruş zam gelmişti. Zammın ardından oto gazın litresi 6,13 liradan, Ankara'da 6,17 liradan, İzmir'de ise 6,03 liradan satılmaya başlanmıştı.

16 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine de 41 kuruş zam gelmişti. İki gün sonra motorine bir zam daha gelmiş ve motorinin litresi 23 kuruş daha artmıştı. Motorinin litresi İstanbul'da 8,19'dan, Ankara ve İzmir'de ise 8,28 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.
 

Benzin ve motorine zam geldi..

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum