Şanlıurfa’yı Eğitimde Türkiye’de Ortalamasına Çıkarmak için Çalışıyoruz;

Şanlıurfa’yı Eğitimde Türkiye’de Ortalamasına Çıkarmak için Çalışıyoruz

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin; Şanlıurfa’yı Türkiye’de ortalamasına çıkarmak için çalışmaya devam ettiklerini belirtti....

Şanlıurfa'da Okul güvenliği ve eğitim öğretim hizmetleri değerlendirme toplantısında 
Vali Erin, eğitim sıralamasında Şanlıurfa’yı Türkiye’de ortalamasına çıkarmak için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında valilikte okul güvenliği ve eğitim öğretim hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerinin sağlanması amacıyla sürdürülen okul güvenliği ve eğitim öğretim hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Vali Yardımcısı Adem Eser, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile okul idarecileri ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

Toplantıda, okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla kent güvenlik bilgi sistemine entegre edilen kameralar, okul çevrelerine görevlendirilen polisler, okullarda görevlendirilen güvenlikçilerle okul geçişlerindeki güvenli yolların yapılması çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca taşımalı eğitimdeki son durum da masaya yatırıldı.

Vali Abdullah Erin, ilin eğitim öğretimdeki genel durumunu değerlendirerek, kentin yaklaşık 900 bin öğrencisi bulunduğunu, 2,2 milyonluk nüfusla kıyaslandığında nüfusun yaklaşık yarısının öğrenci olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfa’nın eğitim başarısındaki nitelik ve kalitesi hakkında da değerlendirmede bulunan Vali Erin, eğitim sıralamasında Şanlıurfa’yı Türkiye’de ortalamasına çıkarmak için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Erin, eğitimdeki fiziki altyapı eksikliğinin giderilmesi için devletin ciddi yatırımlar yaptığı Şanlıurfa’da, sadece son 4 yılda 4 binin üzerinde derslik inşa edildiği bilgisini verdi. Kentte şu anda 3 bin 779 dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten Abdullah Erin, nüfus artış hızı dikkate alındığında her yıl bin ile bin 500 derslik inşa edilmesine gerek olduğunu vurguladı.

Vali Abdullah Erin, okullaşma oranları hakkında da bilgi verdi. Şanlıurfa’nın okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde Türkiye ortalamasının gerisinde kaldığı bilgisini paylaşan Erin, aşılması gereken bir problemin de ortaokula ve liseye geçişlerdeki sayının Türkiye ortalamasına ve üzerine çıkarılması olduğunu kaydetti.

Vali Erin, yeni okul ve derslik ihtiyaçlarının bu yılsonunda veya gelecek yıl hız kazanacağını bildirdi. Erin, ödenekler tahsis edilince kaymakamlıkların bu yeni okulların inşa edileceği alanları yerel yönetimlerle hızlı şekilde belirlemesini istedi.

2018-2019 döneminde Şanlıurfa’da kırsala inşa edilen 150 okulla taşımalı eğitimi bir miktar aşağıya çektiklerini ifade eden Vali Erin, bu sorunun aşılması için hızla yeni okullar inşa edilmesinin önemine işaret etti.

Toplantı, okulların sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum