Şanlıurfa’ya Çocuk Gastroenterolog Doktoru atandı;

Şanlıurfa’ya Çocuk Gastroenterolog Doktoru atandı

Şanlıurfa Sağlık Haberleri; Şanlıurfa’ya çocuk gastroenterolog hekim ataması yapıldı...

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Şanlıurfa’ya çocuk gastroenterolog hekim atandığını ve eylül ayında hizmet vereceğinin müjdesini verdi. 
Şanlıurfa  büyük ve kalabalık nüfusa rağmen birçok alanda doktor sıkıntısı yaşayan Şanlıurfa’da, çocuk gastroenterolog hekim alanında yaşanan sıkıntı çözüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’ya çocuk gastroenterolog hekim atandı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, son devlet hizmet yükümlülüğü kurasında 3 çocuk gastroenterolog hekimden birinin Şanlıurfa'ya atamasının yapıldığını belirterek, “Hekim arkadaşımızla şimdi görüştük, Eylülün ilk haftası görevine başlayacak” dedi.
 
ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ NEDİR?
Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme tıbbi bilim dalı, çocuklarda sindirim sistemi, safra yolları ve karaciğer ile ilgili tüm hastalıklara ek olarak çocukların beslenmesi ve beslenme bozukluklarının tanı ve tedavisi için geliştirilmiştir. Bu sayede çocukluk döneminde görülen çok sayıda hastalık çok daha kısa bir süre içinde tanı ve tedavi edilebiliyor.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum