Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Su Sorunu için Kredi Talebi;

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Su Sorunu için Kredi Talebi

Şanlıurfa haberleri...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, OSB’de yaşanan su sorununun giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla 40.000.000.00 TL’lik kredi kullanım yetkisinin belediyeye verilme hususu görüşüldü. İlgili madde oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonuna..

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayının 1. toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi.  Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda oluşan gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan OSB’deki su sorunlarının giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla 40.000.000.00 TL’lik kredi kullanım yetkisi toplantıda görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan Şanlıurfa OSB-Gıda ve Besi OSB’de yaşanan mevcut su sorunlarının giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla bu proje kapsamında planlama yapılmıştır.

Bu planlama ile ham su pompa istasyonundan (Urfa Tünelleri çıkışından) ilçe suyu arıtma tesisine gelen hat üzerindeki branş mandan sanayi bölgesi için su alınacaktır. Alınacak su döşenecek isale hattı, yeni kurulacak olan pompa istasyonuyla su deposu vasıtasıyla sanayi bölgesine ulaştırılacaktır. Bu kapsamda yapılacak olan ve önceki yıllardan imalatı yapılmış 15 kilometrelik çelik boru ile döşeme olacaktır. Bu amaçla İLBANK A.Ş’ye müracaat yapılmış olup OSB işi için 40.000.000.00 TL kredi kullanımı gerekmektedir.

Bu gaye ile İLBANK A.Ş Genel Müdürlüğü ile sözleşme yapılması, bürokratik işlem yapılmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesinin meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunda olurlarınıza arz ederiz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum