Şanlıurfa'da Hayvan Barınağı Tartışmalarının Ardından Urfa'da Sokak Köpekleri 3 Kişiye Saldırdı;

Şanlıurfa'da Hayvan Barınağı Tartışmalarının Ardından Urfa'da Sokak Köpekleri 3 Kişiye Saldırdı

Şanlıurfa'da hayvan barınağı tartışmalarının yaşandığı gün sokak köpekleri 3 kişiye saldırdı....

Şanlıurfa'da sokak hayvanlarının barınak sorunu tartışmalarının olduğu gün urfa'da başı boş sokak köpekleri çevresindeki insanlara zarar vermeye başladı.
Sokak köpeklerinin bugün 3  kişiye saldırdığı öğrenildi.

Şanlıurfa şehir merkezinde ki  sokak hayvanlarına  yeteri kadar sahip çıkılamaması ve beslenme konusunda yeterli destek verilememesinden dolayı sokak hayvanları yoldan geçen insanlara saldırmaya başladı.

Urfa'nın yeşil alanlarında dolaşan başı boş sokak hayvanları iddia edildiğine göre 3 kişiye saldırdı. Köpeklerin saldırısına uğrayan bir kadın yere düştü ve el bileğinde kırıklar olduğu öğrenildi. Şanlıurfa'da vatandaşlar köpeklerin saldırması korkusuyla yürüyüş yapamadıklarını söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu. 

Haliliye Belediyesi'nin her akşam şehir merkezinde köpeklerin saldırılarını engellemek için tedbir aldığı fakat şehir merkezinde başı boş köpeklerin de fazlalığı bir gerçek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta da çok sayıda sahipsiz köpek kendilerine ait yeni bir yuva bekliyor. Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma birimi Karaköprü'de çeşitli noktalara mama kutuları koyarak çözmeye çalışıyor ancak bu konuda Urfa'da hayvanlara yeteri kadar sahip çıkılmadığı gibi sokaktaki hayvanlara da mama veren duyarlı insan sayısı az olduğu için köpekler aç oldukları sıralarda saldırganlaşıyor. Yaklaşan kış mevsimi de dikkate alınarak sokak hayvanlarına duyarlı insanların ve belediyelerin daha çok beslenme desteği vermesi gerekiyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum