Şanlıurfa'da Bir Milyonluk Sahte Reçete 7 Kişi Yakalandı..;

Şanlıurfa'da Bir Milyonluk Sahte Reçete 7 Kişi Yakalandı..

Urfa'da sahte reçete operasyonu...

Şanlıurfa Haberleri; Sahte Reçete  operasyonunda milyonluk ilaç ve tıbbi malzeme..

Şanlıurfa KOM birimlerinin nitelikli dolandırıcılara yönelik operasyonunda 1 milyon TL değerinde ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, nitelikli dolandırıcılık suçuyla mücadele kapsamında şüphelilere operasyon düzenledi. Herhangi hastalığı bulunmayan yabancı uyruklu şahıslar adına hastanelerden ilaç yazdırdıkları belirlenen şüphelilerin, daha önceden yazılmış raporlu ilaçları da ikinci kez rapora gerek duymadan, iş birlikçi eczanelerden temin ederek kamuyu zarara uğrattıkları tespit edildi.

 

Operasyon kapsamında belirli adreslerde yapılan aramalarda başkaları adına reçetelendirilmiş ve barkodları tahrif edilmiş çok sayıda muhtelif markalarda ilaç ve tıbbi malzemeyle doktor raporuyla alınabilen mama ve protein bazlı süt ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirtildi.

 

Şanlıurfa merkezinde 6, Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ekiplerin bir şüpheliyi de yakalama çalışmaları devam ediyor.

 

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemleri sonrasında adliye sevk edilecek.

 

 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum