Şanlıurfa'da Aşı Seferberliği ;

Şanlıurfa'da Aşı Seferberliği

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerimizdeki okullarda aşılama çalışmaları devam ediyor....

İl Sağlık Müdürlüğü Covid 19 ile topyekün mücadele etmeye devam ediyor. Pandemi sürecinde büyük bir özveri ve fedakarlıklarıyla gönüllere dokunan sağlık çalışanları aşılama da aynı hassasiyeti gösteriyor.

Şanlıırfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okullara yönelik Aşı çalışmalarına Kısas mahallesinde devam edildi. Aşılama çalışmalarına Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Atlas’ta eşlik etti. 
Atlas yaptığı açıklamada;
“Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bugün Covid-19 aşılama kapsamında kırsal mahallelerimizden biri olan Kısas mahallemizde, Kısas Çok Programlı Anadolu Lisesinde aşılama çalışması yapıyoruz. Haliliye ilçesi olarak 490 bin nüfusumuz mevcut, aşılama da hedef nüfusumuz 365 bin olup hedef nüfusa ulaşıp aşılamalarını sağlamak için İl Sağlık Müdürlüğü olarak bütün imkânlar seferber ediliyor. Farklı bölgelerde farklı yerlerde aşı ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Genç nüfusumuzun aşılanması için yapmış olduğumuz programlarla liselerimizi geziyoruz. Bu konu ile ilgili eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim çalışmasından sonra ailelerin onayı alınarak gençlerimizi aşılıyoruz. Hastalığın gençlerde görülme oranının artması sebebiyle aşılamalarımızı daha da hızlandırarak etkili şekilde yapmaya çalışıyoruz. Eğitimimize ara vermeden devam etmemiz için hem öğrencilerin hem de ailelerimizin aşı çalışmalarımıza katkı sunarak aşı olmalarını bekliyoruz dedi.”


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum