Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfanın Kültür Vakfı Şurkav'dan 3 Yarışma Birden
Urfanın kültür vakfı ŞURKAV'dan 3 yarışma birden Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında Okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
Şanlıurfa'nın Üstündeki Algıları Kıracağız
Şanlıurfa Valiliği, bugün ‘Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Yapılan toplantıda Vali Hasan Şıldak, suç ve şehir huzuru konusunda vatandaşlara çağrıda bulunurken geldiği günden beri güvenlik ve asayiş konusunda yapılanları açıkladı. Ayrıca Vali Şıldak, madde bağımlısı gençler için yeni proje müjdesi verdi.
Şanlıurfa'da Her Yıl 25 Bin Öğrenci, Tarım işçisi Ailelerin Çocukları, 150 Yeni Okul..
Şanlıurfa’da eğitim hassasiyetini her fırsatta vurgulayan Vali Şıldak, eğitim için hep birlikte çalışacaklarını ve bu işlere vali olarak kendini adadığını söyledi.
Şurkav Kurs Kayıtları Başladı Kayıtlar 29 Eylül'e Kadar Devam Edecek
ŞURKAV, yeni eğitim öğretim yılında birçok dalda kurs açacak. Kayıtlar 29 Eylül’e kadar sürecek.
Urfalıların Şanlıurfa Sıra Gecesi Feryadı Kültür ve Turizm Yetkililerini Göreve Davet Ettiler
Şanlıurfa sıra geceleri kültürü böyle değil diyen iş insanı sosyal medya hesabından feryat etti.
Şanlıurfa Şurkav Ödüllü Fotoğraf Yarışması
Şanlıurfa'da Şurkav vakfı Dört Mevsim Şanlıurfa Ulusal Fotoğraf Yarışması
Şanlıurfa'da Çarşı Esnafı Kiraları Protesto için Kepenk Kapattı
Şanlıurfa Balıklıgöl çarşı esnafı kepenk kapattı
Şanlıurfa'da Fotoğrafçılık Kursu Eğitimleri Başladı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf ve Sinema Evi Fotoğrafçılık kurslarına yoğun ilgi.
“Ankara Sohbetleri” etkinliğine başkentteki tüm Urfalılar davet edildi
Şanlıurfa'nın tanıtımında önemli bir yer edinen ŞURKAV Ankara Şubesi, düzenlediği Ankara Sohbetler etkinliğinde bu hafta Av. Muharrem Avcı’nın sohbet ve sunumu olacak. Etkinliğe başkentte yaşayan tüm Urfalılar davet edildi.
Ankara’da Şanlıurfa Günleri etkinliği düzenlenecek
15-18 Eylül 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Şanlıurfa Günleri’nin hazırlıkları devam ediyor. Etkinliğin öncülüğü yapan Şanlıurfa Vakfı’nda (ŞANVAK) bugün paydaş kurumların temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda hazırlıkların durumu ele alınırken etkinlik günlerinde yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.
Baba mesleğini yarım asırdır sürdürüyor
Osmanlı döneminin önde gelen ancak günümüzde yok olmaya yüz tutmuş mesleklerinden saraçlık son demlerini yaşıyor. Şanlıurfa’nın son saraçlarından İmam Bakır Nahya da babasından öğrendiği mesleğini yarım asırdır sürdürüyor. Bugüne kadar sayısız hayvan eyeri, yük ve binek hayvanları için koşum takımları, atlar için süsler yapan İmam Bakır Usta, kendisiyle birlikte bu mesleğin Şanlıurfa’da unutulup gitmesinden korkuyor.
ŞUTSO heyetinden ŞURKAV Ankara Şubesi’ne ziyaret
Başkent Ankara’da temaslarda bulunan ŞUTSO yönetimi, ŞURKAV Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.
Şanlıurfa’da yaz etkinlikleri belli oldu
Şanlıurfa’da okulların tatile girmesiyle gençlere yönelik faaliyetler de başladı. Şanlıurfa’da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin çocukların ve gençlerin yaz tatillerini verimli şekilde geçirmelerine yönelik etkinlik takvimi de belli oldu.
Balıklıgöl'deki sorunlar çözüm bekliyor
Şanlıurfa, Türkiye’nin önemli tarihi ve turistik kentlerinin arasında yer alıyor. Tarih turizminin yanı sıra kültürel değerleriyle de ön plana çıkan Şanlıurfa'da en fazla ilgiyi, kentle özdeşleşen ve üç ilahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl görüyor. Ancak, her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’ün güvenlik, temizlik, görüntü kirliliği vb. konularında yaşanan sorunlarla gündeme gelmesi, ayrıca bölge esnafının turistlere olan tavrı ve satılan ürünlerin kalitesi Balıklıgöl’e rağbeti baltalıyor.
Urfa bu kez başkentte tanıtılacak
Ankara’da bulunan Şanlıurfalı sivil toplum kuruluşları, Şanlıurfa’nın gastronomisini, müziğini, kültürel zenginliklerini ve kente özgü değerlerini başkentte tanıtmak üzere harekete geçti. ŞURKAV Ankara Şubesi, ŞANDER, ŞANVAK, Şanlıurfa Platformu ve Ankara Birecikliler Derneği’nin ilk toplantısında Ankara’da Urfa Günleri’nin eylül ayında yapılması kararlaştırıldı.
‘Tek Ses İki Hareket ’ projesi ödülleri sahiplerini buldu
‘Tek Ses İki Hareket’ projesi kapsamında düzenlenen okullar arası halk oyunları ve koro yarışmaları sona erdi.
Başkan Kuş: Geleneklerimizi evlatlarımıza yaşatacağız
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Eyyübiye Belediyesi, ŞURKAV ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Tek Ses İki Hareket” adlı okullar arası koro ve halk oyunları yarışması başladı.
Şanlıurfa’da okçuluk kursu açılıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Şanlıurfa İl Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından “Hedefi 12’den vurmak isteyenlerin yanındayız” sloganıyla okçuluk kursu açılıyor.
Palalı: Biz müdürlük olarak istihdamın peşindeyiz
Şanlıurfa’da Vakıflar Haftası çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı, etkinlikte yaptığı açıklamada, “10 yıldır bir çalışmamızın sonucu ‘Şanlıurfa Vakıf Medeniyeti’ tanıtımını yapıyoruz. Bu kitap Şanlıurfa’ya bir ödül olarak basılmış” dedi.
Şanlıurfa'da “Köyler Arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması” düzenlendi
Şanlıurfa’da, kaybolmaya yüz tutmuş halk oyunlarının tespiti ve arşivlenmesi amacıyla “Köyler Arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması” düzenlendi.
Köyler arası halk oyunları yarışması düzenlenecek
Kaybolmaya yüz tutmuş halk oyunlarının tespiti ve arşivlenmesi amacıyla “Köyler Arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması” düzenlenecek.
Şanlıurfa'da Erken Çocukluk Zirvesi
1. Şanlıurfa Erken Çocukluk Zirvesi, üniversitelerden uzman akademisyenlerin katılımıyla 12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Şanlıurfa'da Erken Çocukluk Zirvesi
1. Şanlıurfa Erken Çocukluk Zirvesi, üniversitelerden uzman akademisyenlerin katılımıyla 12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Fotoğraf sanatçısı Alican bu kez Küfri (Göldere) Harabelerini görüntüledi
Fotoğraf sanatçısı Mehmet Sadık Alican, Şanlıurfa’da bir çok sarnıcın, hayratın mezar odalarının ve ne olduğuna ilişkin bilgilere ulaşılamayan çökmüş yapıların yer aldığı Küfri Harabeleri ve Nekropolü’nü fotoğrafladı.
Afyonkarahisarlı öğrencilerden Urfa’ya gezi
ŞURKAV tarafından uygulanan “Kültürlerin Harmanlanması Projesi” kapsamında, Afyonkarahisar’dan Şanlıurfa’ya gelen 25 genç şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldu.
Haliliye’deki köy okullarına oyun ve beceri atölyesi
Haliliye Belediyesi Meclisi’nde, ilçede kırsal mahallelerdeki 10 ilköğretim okulunda oyun ve beceri atölyeleri kurulmasına ilişkin sosyal sorumluluk projesi üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.
ŞURKAV’dan Kadınlar Günü’ne özel konser
Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Türk Sanat Müziği Korosu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle verdiği Hicaz Fasıl ve Solo Şarkılar Konseri büyük ilgi gördü.
Buluntu Hoca’nın varislerinden anlamlı bağış
Buluntu Hoca Külliyesi olarak da bilinen Halilürrahman Medresesi’nde hisseleri bulunan aileler paylarını hibe etti. Şanlıurfa Valisi Erin, şehrin tarihi ve kültürüne destek veren hissedarlara teşekkür belgesi verdi.
ŞURKAV'dan konser
ŞURKAV, Hicaz Faslı ve solo şarkılar konseri düzenleyecek.
ŞURKAV Ankara'dan Urfa için hem ziyaret hem etkinlik
Şanlıurfa'nın tanıtımına öncülük eden vakıflardan ŞURKAV'ın Ankara Şubesi, amaçları doğrultusunda hem ziyaret hem etkinliklerini sürdürüyor.