Arama
Arama Sonuçları
Vatandaşların İlaç Şikayetleri Giderek Artıyor
İlaç şirketlerin bir bir Türkiye'den çekilmesi üzerine hastalar ve hasta yakınları isyan etti. İlaç bulamayan hastalar önemli ilaçların tedarik edilmesi için Şikayetvar üzerinden taleplerini dile getirdi.
Şanlıurfa'nın Hastanelerinde İlk Defa Uygulandı Cilt Altı Antikor Uygulaması
Şanlıurfa’da ilk defa cilt altı immunoglobulin (antikor) uygulaması Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulandı.
Göz Doktoru Şanlıurfa'lıları Uyarıyor Aman Dikkat
Şanlıurfa'nın artan sıcak havaları nedeniyle güneş ışınları gözler ve görme sağlığı üzerine olumsuz etkiler bırakabiliyor.
Şanlıurfa'da Çocuk Alerji Uzmanı Yok.. Hastalar Başka İllere Gidiyor
Şanlıurfa Çocuk Alerji uzmanı olmadığından hastalar başka şehirlere gidiyor.
Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de bir hastada maymun çiçeği vakası tespit edildiğini açıkladı.
Vali Ayhan'ın 'Elinize değil, yüreğinize dokunuyoruz' projesi devlete model oldu!
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın Sivas'ta görev yaparken "Beni en çok mutlu eden proje" diyerek diyabetli çocukların parmaklarının delinmesini engellemek amacıyla glikoz ölçüm cihazı dağıttığı projesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da müjdelendi. Cihaz, Sivas'ta olduğu gibi artık ülke genelinde de ilgili hastalara ücretsiz dağıtılacak.
Ömrünü eğitime adayan Urfalı öğretmen...
Şanlıurfa’da 1960’lı 70’li yıllarda öğretmenlik yapan ve kentin ilk kadın öğretmenleri arasında yer alan Edibe Kahya Aydın’ın eğitime katkılarını, Urfa anılarını ve unutulmazlarını konuştuk. İlk ders gününde kendinden yaşça büyük öğrencilerinin olduğunu anlatan Öğretmen Aydın öğretmenlere sevginin gücünü barındıran bir öğüdü var: Çocuğa kalbini ver ondan her şeyi iste!
“Kansere dur diyen” en güçlü antioksidanlar!
Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ öncesi kansere karşı koruyucu etki gösteren doğal antioksidan kaynakları hakkında bilgi verdi.
Ciltte kaşıntı sarılık belirtisi olabilir
Ciltte ve göz aklarında sarı renkle karakterize bir durum olan sarılık, ‘bilirubin’ denilen maddenin ciltte ve göz aklarında birikmesi ile oluşuyor. Genel Cerrahi Uzmanı, Op. Dr. Fikret İrkin, sarılık hastalığının çeşitleri hakkında bilgi verdi.
B12 vitamin eksikliği anemiye yol açabilir
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, B12 vitamin eksikliğiyle birlikte oluşan anemi hastalığına dikkati çekerek vitamin eksikliği ve halsizlik arasındaki ilişki hakkında bilgi verdi.
Sınır ötesindeki salgın için Urfa'dan önemli uyarı!
İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, sınır ötesindeki şark çıbanı salgınına dikkat çekerek bölgede görev yapanların risk altında olduğunu söyledi ve yetkililere çağrıda bulundu.
Burun tıkanıklığına ne iyi gelir 10 doğal çözümü
Rahatça nefes almaktan daha büyük bir rahatlama hissi yoktur. Tek üzücü şey, genellikle en son, hastalıktan kurtulduğumuzda bunun olmasıdır. Doğal çarelerle burun tıkanıklığını açmak mümkün.
DERMATOLOJİ UZMANI DR HASAN BENAR’DAN EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL CİLT KÜRLERİ ÖNERİLERİ
Doğal maddeler ile oluşturulmuş cilt bakım kürlerinin düzenli olarak kullanıldığında sadece cildi güzelleştirmekle kalmayarak, aynı zamanda antioksidan etkisi ile cildin güneşin UV ışınlarına karşı direncini arttırdığı belirtildi.
MS hastalarına pandemide yaz uyarıları !
Yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisi, son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizde giderek yaygınlaşan MS hastalarını da olumsuz etkiliyor.
Şanlıurfa'da uyuz vakalarında artış
Türkiye genelinde uyuz salgını baş gösterirken Şanlıurfa'da vakaların arttığı öğrenildi. Cildiye Uzmanı Dr. İsa An "Şu anda salgın durumunda günlük 100 hastanın neredeyse 20-30 tanesi uyuz maalesef" dedi.
Kira nedeniyle milyonluk yatırımdan oldular
Şanlıurfa'da milyonluk yatırım ile özellikle kadınların gidebileceği sağlık yaşam merkezi açan Şanlıurfalı çift, iddiaya göre mülk sahibinin kendilerini haksız yere icraya vermesinden dolayı büyük mağduriyet yaşadı.
Şanlıurfa'da vatandaşlar doğal sabunlara ilgi gösteriyor
Şanlıurfa'da eşek sütünden yapılan sabun cilt sorunu yaşayan vatandaşların ilgi odağı oluyor.
Şanlıurfa Valiliğinden Sondakika Duyurusu Sokağa Çıkma Yasağı Günlerdinde
Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu normalleşme sürecinde
Berber, kuaför ve güzellik salonları için alınacak tedbirler
Berber, kuaför ve güzellik salonları için alınacak tedbirler
Korona Virüs Hastaları 6 günde iyileşmeye başladılar Sondakika
Fransa’daki doktorlar tarafından yapılan klinik araştırmaya göre hidroksiklorokin ile azitromisin karışımı, koronavirüs hastalarının 100’ünü 6 günlük tedavide iyileştirdiği iddia edildi.