Arama
Arama Sonuçları
Urfa'daki Pazarlarda Son Durum Nedir Fiyatlar Cep Yakıyor
Şanlıurfa’da, 31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi hareketlilik giderek artarken vatandaş seçimden önce geçim derdine düşmüş durumda. Sebze meyve fiyatlarının cep yaktığı pazarda, Urfalıların en çok tükettiği biberin kilosu 50 liraya, patlıcanın ise 35 liraya fırladı. Vatandaş da esnaf da tek düşündükleri şeyin geçim derdi olduğunu söyledi.
İncirlik Üssü Önünde İsrail Protestosu
Güncel haberler; incirlik üssüne girmeye çalıştılar.
Eyyübiye'de Alternatif Tarım için Serakent Projesi Büyüyecek
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, çok büyük tarım arazilerine ve işgücüne sahip olan Şanlıurfa’nın merkez ilçesi Eyyübiye’de, alternatif tarımsal girişimlerin önünü açmak ve müteşebbislere öncülük etmek amacıyla kurdukları sera kenti büyütme kararı aldıkları müjdesini verdi.
Şanlıurfa'nın İsot Hasadı Başladı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen tarlada isot hasadı etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül hasat etkinliğine katılarak isot topladı. Başkan Beyazgül Şanlıurfa’ya özgü tescilli yöresel isotun tadı ve aromasının diğer illerde olmadığını söyledi.
Urfa'nın İsot Yoğunluğu Başladı
Urfa'da İsot Yoğunluğu, Şanlıurfa'nın dünya standartlarında yiyecekleri arasında yer alan isotun hasat mevsimi devam ediyor. Kış mevsiminde salça ve baharat olarak isot tüketmek isteyenler de Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nde yoğunluk oluşturdu. Esnaf geçen yıla göre artan üretim ve talepten memnun.
Hüdapar Şanlıurfa Başkanı Özaslan, Mısır Üreticilerinin Mağduriyetlerini Gündeme Getirdi
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, devlet tarafından bu yıl belirlenen mısır fiyatından dolayı mağduriyet yaşayan çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm için hükümete bir çağrıda bulundu.
Şanlıurfa'nın Ata Tohumu isot Hasadı Başladı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale yolu üzerinde kurulan seralarda ata tohumu ile ekimi gerçekleştirilen isotların hasadına başlanıldı. Güneşte kurutulan biberler çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra isot haline getiriliyor.
Şanlıurfa İsotu Görücüye Çıktı
Şanlıurfa’da biber sezonu heyecanı başladı.
Urfa'daki Sağlıkçılar Alacakları Ödenmediğinden Tepkili..
Şanlıurfahabr; HAK-İŞ'e bağlı olan Öz Sağlık-İş Sendikası tüm Türkiye’de olduğu gibi Urfa’da da dün meydanlarda idi. ÖZ Sağlık-İş sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak basın açıklaması yaptı ve geriye dönük hak ve ücretlerinin ödenmesini talep etti.
Şanlıurfa Sebze Halinde Sebzeler Ucuz Meyve Fiyatları Neden Yüksek.. İşte Detayları
Urfa'daki sebze ve meyvelerin fiyatları neden farklı Şanlıurfa'lı sebze meyve hali esnafının yaptığı açıklama;
Şanlıurfa'da ki Pazarlarda Fiyatlar Cep Yakıyor
Şanlıurfa'da pazarlarda fiyatlar cep yakıyor
Eyyübiye Sera Kentte İklimlendirme Sistemi Kuruluyor
Eyyübiye Belediyesi Sera Kente iklimlendirme sistemleri kuruyor
Urfa İsotu ile 63 Çeşit Yemek ve Tatlıların Tanıtımı
Şanlıurfa'da isot ile 63 çeşit yemek ve tatlılar
Urfa'da Sebze Meyve Fiyatları Kış Gelmeden Yükseldi..
Şanlıurfa'da sebze meyve fiyatları kış gelmeden yükseldi
Tarım Bakanı Kirişçi Şanlıurfa'da Elektrik Borçlarına Sıfır Faizle Yapılandırma İmkanı Getirdik..
Şanlıurfa'ya gelen Tarım Bakanı Kirişçi Urfa'da yaptığı açıklamada;
Karaköprü Belediyespor Kupada Tur Atladı
Şanlıurfa Karbel Karaköprü Belediyespor Ziraat Türkiye kupasında tur atladı.
Hüdapar Şanlıurfa Başkanı Özaslan'dan Urfa İsotunu Marka Yapalım Önerisi
Hüdapar Şanlıurfa Başkanı Özaslan, Proje önerisini; ''Gençlerimiz tarlalarda yetişen biberi alıp ev hanımlarına versinler. Ev hanımları pul biber, biber salçası ve kurutmalık gibi katma değeri yüksek olan ürünlere dönüştürsünler. Ambalajlar hazırlayıp ürünleri içerisine yerleştirelim ve ayrı ayrı markalar oluşturalım.'' şeklinde özetleyen HÜDAPAR Urfa İl Başkanı Özaslan, iktidara mensup Urfa Milletvekillerini bu projeye ön ayak olmaya çağırdı
Beyazgül, Vatandaşlarımızın özlemini yerine getirdik
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan hobi Bahçeleri şehir merkezinde köy hayatı yaşamak isteyen vatandaşlar tarafından hem hafta içi hem de hafta sonları büyük ilgi görüyor.
Şanlıurfa İsot Mesaisi Başladı..
Şanlıurfa'da kırmızı biber hasadı ile urfa isotu mesaisi başladı..
Şanlıurfa İsot'un İlk Hasadı Vali Ayhan'ın Ellerinden...
Şanlıurfa'da isotun hasadı Vali Salih Ayhan'ın elleriyle topladığı isotlarla başladı..
Urfa İsotu bu sene çok zorlayacak
Şanlıurfa'lıların kış hazırlıkları zora girdi Geçen yıla oranla katlanan fiyatlar kış hazırlıklarına girişen Urfalı aileleri kara kara düşündürüyor.. Kentte Domates salçası çıkaranların sayısı azaldı. Dar gelirliyi en çok maliyeti geçen yıla oranla 4 kat artan isot zorlayacak.
Urfa'da Ekmeğe Zam Geldi
urfasondakika; Ekmek Zammı duyurusu
Dedaş Şanlıurfa'ya Özal Döneminden Beri..
DEDAŞ'ın Şanlıurfa kırsalında uyguladığı elektrik kesintileri tarımsal üretime darbe vuruyor.
Urfa isotunu enflasyon yuttu
İsot çıkarma mevsimi yaklaşırken fiyatlar daha şimdiden vatandaşları kara kara düşündürtmeye başladı. Henüz Urfa isotu çarşıya inmedi. Ancak Hal Pazarı komisyoncuları, girdilerdeki artış yüzünden isotun kilosunun geçen yıla oranla en az yüzde 300 zamlı olacağını tahmin ediyor.
Hem sıcaklık hem de akaryakıttaki indirim pazara yansıdı!
Şanlıurfa’da, sebze ve meyve fiyatları önceki haftaya nazaran düşüşe geçti. Sıcakların artması ürün bolluğunu, akaryakıttaki indirimler ise fiyatların düşmesini sağladı. Sebze ve meyve fiyatlarının düştüğünü kaydeden Hal Pazarı esnafından Yusuf Kılıç, “Halde mevsim meyvelerinden karpuz 2 lira, kavun 3 ile 5 lira arasında. Yerli domates 3,5 ile 4,5 lira arasında. Salatalık 3 ile 4 lira, Tarsus patlıcanı 5 lira, yeşilbiber 7 ile 8 lira arasında. Sıcaklık ve akaryakıttaki indirimin devam etmesi halinde ürünlerin fiyatları daha da düşecektir.” dedi.
Büyükşehir’den Harran'da asfalt çalışması
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ve kırsal yollarda sathi asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Harran kırsal yollarında yürüttüğü sathi asfalt çalışmalarıyla ilçe halkının ulaşımda konforlu seyahat etmelerini sağlıyor.
Urfa merkezinde köy hayatı
Şanlıurfa'da 7’den 70’e vatandaşlar eyyam-ı bahur sıcaklarından korunmak için yeni yollar arıyor. Çocuklar ve gençler belediyenin yüzme havuzlarına akın ederken Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından açılışı yapılan Hobi evleri de 65 yaş üstü vatandaşların yeni adresi oldu.