Şanlıurfa'da Dolandırılan Öğretmen Aracına Kavuştu.;

Şanlıurfa'da Dolandırılan Öğretmen Aracına Kavuştu.

Şanlıurfa...

Şanlıurfa’da, arabasını 172 bin TL’ye satmak isterken dolandırılan İngilizce Öğretmeni Emrah Madenci’nin aracı bulundu. Araç polis ekipleri tarafından aileye teslim edilirken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.Şanlıurfa’da İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Emrah Madenci, paraya ihtiyaçları oldukları için arabasını 172 bin liraya satmak için internet sitesine ilan verdi. Verilen ilan sonucunda 23 Haziran’da Faik B., Bedirhan A., ve Mehmet A., Madenci ile iletişime geçti. Buluşma kararı alan araç sahibi ve alıcılar noterde yapılan işlemlerin ardından bir tatlıcıda buluştu. Devir öncesi 23 bin lirayı Madenci’ye veren şahıslar daha sonra kalan parayı teslim etmeleri için 'bankadan kredi çekeceğiz' diyerek aracı da alıp gittiler. Öğretmenin yanında kalan bir diğer kişi ise uzun süre telefonla konuştuktan sonra bir yakınının kaza yaptığını iddia ederek mekândan ayrıldı. Uzun bir süre tatlıcıda oturan Madenci, daha sonra dolandırıldığını anlayarak Avukatları İbrahim Tatar ve Ahmet Atış aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdur öğretmenin aracının bulunması için harekete geçen emniyet ekipleri, yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda arabayı bularak aileye teslim etti.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen Bedirhan A. ve Ahmet Çakıcı’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca olaya karıştığı tespit edilen noter çalışanı 1 kişinin de görevden alındığı öğrenildi.

3 HAFTA SONRA TESLİM ALDI
 Arabasının bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunan Emrah Madenci, yapılan çalışmalar sonucunda arabasına 3 hafta sonra kavuştu. Aracını teslim alan Madenci, arabalarının kaybolmasının ardından hem eşi hem de kendisi psikolojik olarak çöktüklerini ve çok üzüldüklerini belirtti. 3 hafta sonra arabalarının bulunması üzerine çok mutlu olduklarını ifade eden Madenci, “3 hafta sonra arabamı teslim aldım. Biraz sıkıntılar yaşadık, psikolojik olarak baya yıprandık ama sonucunda arabama kavuştum çok mutluyum. Benle beraber hem bu süreçte hem de resmi işlemlerde destek olan avukatlarıma, emniyet personelimize, savcımıza ve bütün adli makamlara gerçekten çok teşekkür ederim. Bu kadar kısa zamanda çözülmesi adalet ve hukuk sistemi adına gurur verici. Umarım böyle sıkıntılar tekrar yaşanmaz herkes emeğinin karşılığını alır” dedi.
 
MADENCİ: “HELAL PARA BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜYOR.”
Madenci, emek vererek aldıkları arabanın bulunması üzerine çok sevindiklerini ve helal paranın bir şekilde geri döndüğünü belirterek, “Helal para bir şekilde geri dönüyor. Eşim arabanın bulunmasına çok sevindi ve mutlu oldu. Bende şimdi aracımı alıp eşimin yanına gideceğim. Tabi bu süreci atlatmak psikolojik olarak zaman alacak ama yine de her cefanın bir sefası da vardır. Arabamızın bulunduğu haberini aldığımızda ben avukatlarımın yanındayım, beni arayıp ‘aracınız geliyor’ dediklerinde heyecandan ne yapacağımı şaşırdım ve şoka girdim. Ama sonra aracımın gerçekten bulunduğunu anladım ve notere gittim inanılmaz mutlu oldum. Hala inanamıyorum bayram da geldi resmen bayram hediyesi oldu herkese tekrar çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

YOĞUN ÇALIŞMA SONUCU ARAÇ BULUNDU
Arabasının kaybolması üzerine savcılığa ve emniyet ekiplerine haber veren Emrah Madenci, yapılacak olan işlemler için ayrıca avukata da başvurdu. Mağdur ailenin araçlarının bulunması için büyük çaba sarf eden Madenci
Ailenin avukatı İbrahim Tatar ise aracın uzun uğraşlar sonucu bulunduğuna dikkat çekerek; “Yoğun bir soruşturma kapsamında nihai olarak uzlaşma neticesinde aracımızı geri almış bulunmaktayız. Biz ve ekibimiz çok mutluyuz bu süreçte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Şu an aracı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk bize ulaştığında müvekkilimiz ve eşi tamamen umudunu kesmişti. Çok umutsuz bir şekilde bize geldiler ama arabalarına ulaştıkları için çok mutlu oldukları görünüyor yaşam sevincini bir kez daha görmüş bulunmaktayım.” şeklinde konuştu.
BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum