Şanlıurfa'ya Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı Kuruluyor;

Şanlıurfa'ya Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı Kuruluyor

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisinde Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulması kararı alındı....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşti. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kurulmasına karar verildi. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayının 3. Meclis Birleşimi gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi.  Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantı da, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kurulmasına için meclis üyelerine sunuldu. Meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla daire başkanlığının kurulmasına karar verildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde 16-17 tane daire başkanlığı var. Kendi belediyemiz incelendiğinde yaklaşık 22-23 tane daire başkanlığı var. Bu bizim için ayrıca bir yüktür. Açılan her bir daire başkanlığı için yeni bir personel ihtiyacı, yeni bütçeler ayrılması durumunu da beraberinde getiriyor” dedi.
Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan ise, “ Özellikle mültecilerle ilgili, buraya göç eden insanlarımızla ilgili yardımları diğer birimlerde yapılıyordu. Şube müdürlüklerinde bu işler yürütülüyordu. Biraz daha hibeyi fazla aktarmak, göçmen kardeşlerimiz için daha sağlıklı hizmet edebilmek, idari noktada biraz daha hızlı hareket edebilmek için daire başkanlığı kuruluyor. Elbette bunun belediyemize bir yükü olacak ama bunun yanında hizmet üretme noktasında da katkısının da olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
BİHA
 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum