Başkan kaya istekleri sıraladı bakan not aldı.;

Başkan kaya istekleri sıraladı bakan not aldı.

Şanlıurfa...

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TOBB’un en geniş istişare mekanizması olan Konseyler Müşterek toplantısına katılarak Urfalı esnaf ve tüccarların sorunlarını iletti.TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yönetiminde yapılan toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da iştirak etti. Sektörler, bölgelerin sıkıntıları ve beklentileri ve salgın sürecinden etkilenen iş kollarının gündemi oluşturduğu toplantıda Mehmet Kaya kürsüde konuşarak Ticaret Borsası üyelerinin taleplerini bir bir sıraladı. Konuşmasına toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Kaya, tarımsal ekonomi üzerine genel bir değerlendirme yaptıktan sonra Urfa’da yaşanan sorunları ve şehrin taleplerini dile getirdi.
Başkan Kaya, bu yıl yaşanan kuraklığa dikkat çekerek; kuraklıktan dolayı verilen 100 TL desteğin yükseltilmesinin elzem olduğunu söyledi. Sözlerine Urfa’nın fıstığın ana vatanı olduğunun altını çizerek devam eden Kaya, “Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de dahi kazılar sırasında fıstığın üretildiği anlaşılmıştır. Şuanda Fıstık, ilimizde kıraç topraklara ekilmektedir. Ağaç olarak bir yıl verim veren ertesi yıl ise verim alınamayan Fıstığın ürün bazlı desteklenmesi gerekmektedir” dedi.
Başkan Kaya ‘’ İlimizde şu an için sulanan alan yaklaşık 4 milyon dekar. GAP Projesi tamamlandığında toplan 7.6 Milyon dekar sulanabilir araziye kavuşacağız. Ayrıca, 5.1 Milyon dekar ekonomik sulanabilir alan olarak planlanmaktadır. Acilen 3.6 Milyon dekar alanın bitirilmesini talep etmekteyiz. Yani GAP Projesi kapsamında hâlihazırda gerçekleşen oran %55’tir. %45’lik bölümün sulamasının ivedilikle tamamlanması gerekmektedir”  şeklinde konuştu.  
TOBB’un en geniş istişare mekanizması olan Konseyler Müşterek toplantısında dile getirilen talepleri Cumhurbaşkanı’nın da bilgisine sunmak üzere not alan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tüm katılımcılara teşekkür etti.      
BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum