BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE 'GRİ PASAPORT' TARTIŞMASI.;

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE 'GRİ PASAPORT' TARTIŞMASI.

Şanlıurfa ...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, belediye bünyesinde olmayan kişilere ‘Gri Pasaport’ verilmesi ve yurt dışına çıkması önergesi tartışıldı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayının 1. Meclis Birleşimi gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlendi.  Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda, Şanlıurfa Organize Sanayi bölgelerinde yer alan OSB-Gıda ve Besi OSB’de yaşanan mevcut su sorunlarının giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla OSB’ye Ham su götürme hizmeti işi için 20 Milyon TL kredi kullanımının Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e yetki verilmesi adına Bütçe Plan Komisyonuna görüşülmek üzere havale edildi.
 
 
HDP: KAÇ KİŞİYE ‘GRİ PASAPORT’ VERİLDİ?
Mecliste, sunulan bir soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
“Geçmiş aylarda basına yansıyan haberlerde görüldüğü üzere belediye bünyesinde, meclis üyesi olmayan kişilere ‘Gri pasaport’ verilerek yurt dışına çıkma imkanı sağlanmış, bu şahıslara ‘Gri pasaport’ neden verildi?  Bu şahıslar kimlerdir? Bu konuyla ilgili yürütülmekte olan bir soruşturma var mı? Kaç gri pasaport verildi?”
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu, “Çok ciddi bir sorun aslında. İnsan kaçakçılığı diye tabir ediliyor. Geçmiş aylarda bizim kendi arkadaşlarımız meclis üyesi olmasına rağmen yurt dışına çıkmak için o kadar çok çabalamasına rağmen pasaport verilemedi HDP olmasından kaynaklı. Belediye personeli olmayan, meclis üyesi olmayan belediyeden hiçbir şekilde hakkı olmayan birçok kişiden bahsediliyor. Gerekli kurumlar gerekli soruşturmaları yaparak, kişilere gerekli yaptırımları uygularlar” ifadelerini kullandı.
Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan ise, “Konuyla ilgili zaten gerekli soruşturmalar yapılıyor. Bizde bu önergeyi ilgili birimi havale ediyoruz” diye konuştu.
 
BİHA
 
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum