Başkan Çelik'ten zeytinyağı üretim tesisi için yatırım çağırısı;

Başkan Çelik'ten zeytinyağı üretim tesisi için yatırım çağırısı

​​​​​​​Şanlıurfa İhtisas Gıda İmalatçılar Kooperatif Başkanı Kureyşi Çelik, zeytinyağı üretim tesisi kurmak isteyenlere yüzde 50 hibe verildiğini belirterek, Şanlıurfa’da zeytinyağı üretim tesisi kurulması için yatırım çağrısında bulundu. ...

Şanlıurfa İhtisas Gıda İmalatçılar Kooperatif Başkanı Kureyşi Çelik, zeytinyağı üretim tesisi kurmak isteyenlere yüzde 50 hibe verildiğini belirterek, Şanlıurfa’da zeytinyağı üretim tesisi kurulması için yatırım çağrısında bulundu.
​​​​​​​
Şanlıurfa İhtisas Gıda İmalatçılar Kooperatif Başkanı Kureyşi Çelik, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da Gıda OSB sanayi bölgesinin kurulmakta olduğunu belirterek, “Urfa yıllardan beri tarım şehri ama üretim şehri olamadı. Zamanında bilindiği üzere Şanlıurfa’da incirimiz vardı ne yazık ki Şanlıurfa’da incir tesisini kurmadığımız için şu anda incirimiz yok. Çevre ilçelere baktığımız zaman incir bahçesi bulamazsınız. Üzüm vardı ama tesis kurmadığımız için şu anda bağ dediğimiz bir bahçe bulamayız çevre il ve ilçelerde. Son zamanlarda Şanlıurfa’da fıstık ve zeytin üzerine çok ekimler oldu. Fıstığın ömrü uzun olduğu için bizim çiftçilerimiz zeytin ile ilgili çok büyük ekimler yaptılar. Bizler de Gıda OSB olarak Urfa’ya en azından 10’a yakın zeytinyağı üretim tesisi kurmaya gerek duyduk. Çünkü zeytin ağaçlarımız 3-4 sene sonra meyvelerini verecekler meyvesini verdikten sonra zeytinin ömrü çok kısa olduğu için hemen işlenmesi gerekir. Bizlerde gıda OSB olarak önlemimizi alarak en az Şanlıurfa’da 10 zeytinyağı üretim tesisi kurup yatırımcıyı bulup bölgede tesisi kurduktan 5 yıl sonra en azından çiftçilerimiz tarlada zeytinlerini silkeledikten sonra götürecekleri bir adresinin olması lazım” dedi.
 
“ZEYTİN TESİSİMİZ YETERSİZ”
Şanlıurfa’da 3 adet zeytinyağı üretim tesisi bulunduğunu ancak yetersiz olduğuna dikkat çeken Çelik, “Sezona geldikleri zaman 2-3 gün sıra bekledikleri oluyor. Aynı zamanda zeytinimizin yüzde 60-70’ininde Gaziantep’e gidip işlendiğini görüyoruz. Onun için bizlerin de hemen bir hamle yapıp bu TKDK destekleri veya kırsal kalkınma desteklerinden yüzde 50 hibe ile yapılacak olan tesislerimizin yatırımcılarımız ile görüşüp bir an önce zeytinyağı ile ilgili tesislerimizi kurmamız gerekiyor. Bugüne kadar gıda OSB olarak dört tane zeytin tesisi kurma girişimimiz var ama bu sayıyı bir, iki yıl içerisinde ona çıkartıp ileriki zamanlarda çiftçilerimizin mağdur olmaması adına Şanlıurfa’mızın da sadece fıstık ile değil zeytinde de iddialı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum