Şanlıurfalı esnaf hırsızlara utandıran cevap ;

Şanlıurfalı esnaf hırsızlara utandıran cevap

...

Sedirleri çalınan Şanlıurfalı esnaf bıraktığı notta "Canları sağ olsun" diyerek hırsızları utandıracak ifadelere yer verdi.

Şanlıurfa'da aktivist kimliğiyle tanınan kafe işletmecisi Fethi Tapaç hırsızların gazabına uğradı ancak hırsızları kibarca yaptığı çağrı görenleri hayrete düşürdü.

Kafesinde müşterilerin oturması için tahta sedirler bulunduran esnafı Tapaç, 'tam kapanma' sürecinde işletmesinin kapısına kilit vurmuştu. Geçtiğimiz gün açıklanan kademeli normalleşme kapsamında işyerini yeniden hizmete açan esnaf Tapaç sedirlerden birinin çalındığını gördü. Yaşadığı mağduriyete üzülen ve bir daha bu durumla karşılaşmak istemeyen esnaf Tapaç, çareyi not yazmakta buldu.

Hırsızlara "Hırsız" yerine "İhtiyaç sahipleri" diye seslenerek "Kapanma yetmiyormuş gibi... İhtiyaç sahipleri çocuklar ihtiyaçları kadar çekyatı götürmüşler canları sağ olsun. Eyy ihtiyaç sahibi arkadaşım... Bu işletmenin sahibi de fakirdir... İhtiyaçtan fazlasını almayın" çağrısı yaptı. 

Notu görenler alışılmışın dışındaki gönlü genişlik karşısında hayrete düşerek "Hırsızlar görse utanır" yorumunda bulundu. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum