Uzmanlardan yılan uyarısı;

Uzmanlardan yılan uyarısı

Şanlıurfa’da son zamanlarda farklı noktalarda görülen yılanlar bölgede yaşayanları tedirgin etmeye başladı. Uzmanlar, yılanların öldürülmemesi konusunda uyarıda bulundu. ...

Şanlıurfa’da son zamanlarda farklı noktalarda görülen yılanlar bölgede yaşayanları tedirgin etmeye başladı. Uzmanlar, yılanların öldürülmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Sıcak havaların gelmesi ile birlikte özellikle kırsal mahallelerde yılanların ortaya çıkmaya başladığı görüldü. Gördükleri yılanlar karşısında tedirgin olan bazı vatandaşların, sürüngen hayvanları öldürmeleri dikkat çekiyor. Yılanların kış uykusundan uyanma vakti olduğu için ortaya çıktıkları belirtilirken, uzmanlar yılanların öldürülmemesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Son zamanlarda öldürülen yılanlarla ilgili çıkan haberlere vurgu yapan Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, “Doğa canlanıyor. Bu canlıların hepsi ülkemiz doğasının biyolojik zenginlikleridir. Ekosistemde özellikle farelerle beslenerek doğada aşırı çoğalmalarını ve böylece insanlara zarar vermelerini, tarım alanlarına zarar vermelerini, pek çok hastalığı insana bulaştırmalarını engellerler. Bu yüzden insanların karşılaştığı hiçbir yılanı öldürmemesi gerekir” dedi.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum