Genç fikirler çalışıyor ;

Genç fikirler çalışıyor

Şanlıurfa’da, memleketin kalkınması ve gençlerin nezih ortamlarda yetişmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, bünyesindeki gönüllülerle çalışmalarını sürdürüyor. ...

Şanlıurfa’da, memleketin kalkınması ve gençlerin nezih ortamlarda yetişmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, bünyesindeki gönüllülerle çalışmalarını sürdürüyor.
Şanlıurfa Gençlik Kolları Meclisi Başkanı Musa Polat, ekip arkadaşlarıyla birlikte yürüttükleri birçok projeyle adlarından söz ettiriyor. Tamamen gönüllü bireyler tarafından yürütülen ve projeler dâhilinde çalışmalar yürüten Gençlik Meclisi, gençlerin sorunlarını ele alıyor ve çözüm odaklı projeler hayata geçiriyor. Şanlıurfa Gençlik Kolları Meclisi Başkanı Musa Polat, Ajans Urfa’ya yaptığı açıklamasında, “Gençlik meclisimiz 16-26 yaş aralığındaki gençlerden oluşmakta. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren gönüllü bir gençlik kuruluşudur. Gençlerin yönetimde söz hakkı sahibi olması için kurulmuş bir oluşum” dedi.
 
38 KOMİSYON İLE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Polat, 2019 yılında Gençlik Kolları Meclisi başkanı olarak seçildikten sonra çeşitli başlıklar altında komisyonlar oluşturarak çalışmalar sürdürdüklerini ve bunun haricinde de birçok projeyi yürüttüklerini dile getirerek, “2019 yılında genç arkadaşlarımızı da davet ederek gençlik meclisimizi oluşturduk. Ardından yürütme komisyonlarımızı kurduk. Çeşitli illerle irtibata geçtik toplam 38 komisyon sayısı çıkardık ve bu komisyonlar üzerinden çalışmalarımızı başlattık” diye kaydetti.
 
GENÇLERE YÖNELİK ÇEŞİTLİ FAALİYETLER YÜRÜTÜLÜYOR
Gençlik Meclisi çatısı altında çeşitli faaliyet ve projeler yürüttüklerini ve bu projelerden bazılarının da faaliyete geçtiğini belirten Polat, “Kurulmuş olan komisyonlar üzerinden özelde çalışmalar yapılıyor. Öncelikle komisyonlar kendi aralarında çalışıyor. Komisyonların kendi aralarındaki özel çalışmalarına ek olarak gençlik meclisi Asr-ı Saadet günlerini başlattı. Asr-ı Saadet günlerinde her ay bir büyüğümüzü ayarlayarak Siyer-i Nebi, Asr-ı SaadetGünleri kapsamında bilgi alışverişi yapacağımız bir program başlattık. Bunun yanı sıra kariyer günleri başlattık gençlerin kariyer planlaması ile ilgili nasıl katkılarımız olur diye başlattık. Bu projeler kapsamında bizlerden yaşça büyük abi ve ablalarımızı gençlerle buluşturup gelecek kariyer planlamasına destek olamaya çalışıyoruz. Yine muhabbet buluşmalarımız oluyor, buluşmalarımızda gençlerimizi şehrin ileri gelenleriyle, siyasetçi, akademisyen, yazar ve şairlerle bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla faaliyetler icra etmeye çalışıyoruz” diyerek Gençlik Meclisi bünyesindeki faaliyetlerinden bahsetti.
 
KUDÜS ÖĞRETMENLERİ İŞ BAŞINDA OLACAK
İslam âleminin en önemli şehirlerinden olan Kudüs içinde farklı projeler yürüterek detaylı bilgiler edinen gençler şehre gönderilip geri döndükten sonra Şanlıurfalı gençlere sahadaki deneyimlerinden bahsederek bilgilendirecek. Bu kapsamda çeşitli projeler hayata geçiren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından da çokça destek gören Gençlik Meclisi adından söz ettirecek. Meclis Başkanı Musa Polat ise bu projeler hakkında şunları kaydetti:
“Kudüs projesi, Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle gençleri Kudüs’e göndermek istedik. Öncelikle Kudüs hakkında donanımlı bilgiye sahip olabilmeleri için kitaplar okunması gerektiğine hem fikir olduk. Ardından film kritikleri, belgeseller, makaleler ve Kudüs’e gitmiş veya orası hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımızla zoom üzerinden programlar düzenleyerek detaylı bilgi sahibi olmaya çalıştık.  Yapılan bu çalışmaların bitmesine az kaldı. Proje çalışmaları sonlandığında bu arkadaşları Kudüs’e göndereceğiz. Döndükten sonra da Kudüs Öğretmenleri olarak sahada Kudüs’ü anlatacaklar.”
 
GENÇLERİN ‘HEYBE’SİNDE NE VAR?
Tamamen Gençlik Meclisi Komisyonu dâhilinde ve gönüllü gençlerin bir araya gelerek kendi çabalarıyla ve Büyükşehir’inde destekleriyle yayımlanan Heybe Dergisi de yayında. Hem dijital platformlarda hem de baskı şeklinde yayım hayatına geçen dergi 3 ayda bir yayınlanacak. Dergide, Şanlıurfa’ya dair birçok konuya da değinildi. Musa Polat dergi hakkında ise “Kendi emeklerimiz ve tamamen gönüllüler tarafından çıkarmış olduğumuz bir dergimiz var Heybe isminde. Gençlerin heybesinde ne var dediğimiz bir çalışmamız var. Bu çalışmada da tamamen gençlerin kaleminden dökülen çalışmamız Büyükşehir’in baskıya aldığı bir projemiz var” diye ifade etti.
 
 POLAT: PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİK
Pandemi döneminde online olarak çalışmalar yaptıklarını ve ağırlık olarak gençlerin sorunlarının çözümüne odaklı projeler yürüttüklerini dile getiren Polat, “Pandemi döneminde kitap kritikleri yaptık daha çok. Dergiye yoğunlaştık ve basım dağıtım aşamasına gelebildik” diye kaydetti.
 
“TÜM GENÇLERİ BEKİYORUZ”
Şanlıurfa Gençlik Meclisi Başkanı Musa Polat, tüm gençleri fikir ve proje alışverişinde bulunmak hem de kaliteli zaman geçirmek için meclise beklediğini ifade ederek, “Gençlik meclisi olarak bütün gençleri bekliyor. Herhangi bir siyasi görüşe tabi olmamakla birlikte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olması itibariyle tüm gençlerimizi bekliyor. Aklımızdaki projeleri gerçekleştirmek için imkanların olduğu bir platform. O yüzden gençlerin burada olmaması için bir neden göremiyorum ben tüm gençliği bekliyoruz.  Gençler bir araya geldiklerinde yapamayacakları bir şey yok” şeklinde konuştu.
Polat,  gençlerin olduğu her projeye destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e de teşekkürlerini sundu.
 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum