Esnaf normalleşmede de zor durumda ;

Esnaf normalleşmede de zor durumda

Tam kapanma sonrası geçilen normalleşme sürecinde, Şanlıurfalı esnaf zor durumda kaldıklarından dolayı geleceklerini umutsuz görüyor. ...

Tam kapanma sonrası geçilen normalleşme sürecinde, Şanlıurfalı esnaf zor durumda kaldıklarından dolayı geleceklerini umutsuz görüyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye’de 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar süren tam kapanmanın ardından bugün normalleşme süreci başladı. Pandemi salgınından dolayı zor günler geçiren esnaf, alınan tedbir kararları dönemlerinde destek de alamadıklarını belirterek, ödemelerde güçlük çektikleri için yardım bekliyor.
Tam kapanma sürecinde zor durumda kaldıklarını belirten esnaf Mehmet Paf, “17 günlük tam kapanma döneminde biz tam kapandık. Bizim iş yeri çarşı bölgesi olduğu için yabancılara yönelik daha çok faaliyet gösteriyor. Yabancı turist te olmayınca bizde tam kapanmada tamamen kapattık. Devletimiz bize 1000 TL yardım edecekti ama o desteği de göremedik. Tam kapanma sürecinde kendi eşimizle, akrabalarımızla günlerimiz geçti. Böyle sıkıntılı dönemlerde devletimizden yardım bekliyoruz. Bugün normalleşme başladı yine eskisi gibi bir şey beklemiyoruz” dedi.
Pandemi döneminde ödemelerde güçlük çektiklerini dile getiren esnaf Kadir Eker, “17 günlük tam kapanma döneminde ful evde yattık. Faturalar, borçlar, çekler ve faizler üst üste geldi. Çarşı bölgesinde de zaten iş yok. Esnaf olarak çok perişan durumdayız. İş yerine bir mal getireceğiz ama onu da getiremiyoruz. Dolar yükseliyor durmadan elimizdekini bile çeviremiyoruz. Bir şey yapamıyoruz. Herkes bir şeyler umut ediyor. İşimiz Allah’a bağlı. Akşama kadar 100 lira kazansak, bunun 80 lirası yemeğe, elektriğe ve suya gidiyor. Kalan 20 lira ise bir ev geçinemiyor. Vatandaşlar eşya alacak ama alamıyorlar. Vatandaşlar bu dönemde mesela elbise yerine daha çok ihtiyaç duyduğu eşyaları alıyorlar” şeklinde konuştu.
Esnaf Mehmet Çiftçi ise, “Bakırcı ustayım. 66 yaşındayım. 17 günlük dönemde evdeydik. Devletimiz bizim için mücadele veriyor. İnsanlar kurallara uymadı, hastalık çoğaldı. Herkes kendi polisi olsa bu duruma gelmezdik. İş yerimizi açtık, gerisini Allah bilir” diye konuştu.
 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum