Şanlıurfa'daki krize mahkeme el koydu;

Şanlıurfa'daki krize mahkeme el koydu

Şanlıurfa’nın en merkezi noktasında bulunan Canpolatlar AVM’nin, kira sözleşmesi bulunmasına rağmen mülk sahibi tarafından yerlerinden çıkarılmak istenmesi iki taraf arasında gerginliğe yol açtı. ...

Şanlıurfa’nın en merkezi noktasında bulunan Canpolatlar AVM’nin, kira sözleşmesi bulunmasına rağmen mülk sahibi tarafından yerlerinden çıkarılmak istenmesi iki taraf arasında gerginliğe yol açtı.
Şanlıurfa’da bir süre önce el değiştiren Nevali Oteli’nin bitişiğindeki Canpolatlar  Şirketler Topluluğu’na ait olan AVM, kira sözleşmesinin bulunmasından dolayı faaliyet göstermeye devam etti. Ancak son birkaç gündür AVM yöneticileri ile mülk sahibi kişiler arasında kriz yaşanmaya başlandı. Mülk sahibi, kira sözleşmesi devam eden AVM’nin yerlerinden çıkarılmasını talep etti. AVM yetkilileri kendilerine iletilen bu karara uymayınca, AVM’nin otoparkı kaynak edilen demirlerle kapatıldı. Ayrıca AVM’nin işleyişinin engellenmesine yönelik de market önüne iş makinesi getirildi. Yaşanan bu durum mahkemeye taşındı ve mahkeme heyeti,  AVM önündeki iş makinesi ile kaynak edilerek otopark girişine engel olan demirlerin kaldırılmasına karar verdi. Böylece iş makinesi market önünden çekilirken, demirler de bulundukları yerlerden çıkarılmaya başlandı.
 
“MAHKEME TALEBİMİZİ HAKLI BULDU”
Canpolatlar Şirketlerinin Vekili Av. Bülent Kendirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Buradaki mevzu şu: Geçmiş zamanda el değiştiren Abide mevkiinde bulunan Abide Park mağazacılık Nevali Oteli ortaklı el değiştirmiş ve yabancı bir firmaya satılmıştı. Ancak bizim grubumuz olan Canpolatlar Şirketler Topluluğunun eski malikle olan kira sözleşmesi halen devam etmektedir, kira ödemeleri de halen devam etmektedir. Usulsüz hiçbir konu olmamasına rağmen yeni malikin bir takım haksız tecavüzünden kaynaklı örneğin otoparkın kapatılması, bariyerler, demir çubuklar dikilmesi anlamında bir takım haksız fiiller ortaya kondu. Bu konuya ilişkin ilgili mahkemeden talepte bulunduk. Bu talep neticesinde ilgili hakimlik, talebimizi haklı buldu. Bu talebimiz neticesinde bariyerlerin ve inşaatla ilgili olabilecek malzeme olsun, iş makinesi olsun bunların kaldırılması yönünde tedbir kararı verdi davanın süresince” dedi.
Şanlıurfa 3. İcra Dairesi’nin verdiği kararı yerine getirdiklerini vurgulayan Av. Kendirci, şu ifadelere yer verdi:
“Ancak pandemi döneminde olmamız ve önümüzün ramazan olması dolayısıyla marketlerin ayakta durması gerekiyor. İstihdam anlamında da ciddi bir potansiyele sahip bir market dolayısıyla bu şekilde kapatılması, engellenmesi çok şık değil. Bu sebeple yargı aşaması da devam ediyor. Neticesi olumlu olur olumsuz olur, bu konuda bir şey dememiz şimdi yanlış olur, bu yargının kararıdır. Ancak biz şuan Şanlıurfalı hemşerilerimizin istifade etmesi anlamında marketimizin faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi için mücadele ediyoruz.”
BİHA
 
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum