Bozova'da turizm çalıştayı düzenlendi;

Bozova'da turizm çalıştayı düzenlendi

2020 yılında başlatılan Bozova ilçesi Stratejik Turizm Eylem Planı çalışmaları, ŞTGAŞ koordinasyonunda düzenlenen çalıştayda değerlendirildi. ...

2020 yılında başlatılan Bozova ilçesi Stratejik Turizm Eylem Planı çalışmaları, ŞTGAŞ koordinasyonunda düzenlenen çalıştayda değerlendirildi.
Çalıştaya Şanlıurfa Valiliği, Bozova Kaymakamlığı, Bozova Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletme Bölümü, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DSİ. 15. Bölge Müdürlüğü, ŞURO, ŞUTUDER temsilcileri katıldı. Bozova Kaymakamı Akın Oruç, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Bozova Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Ziro ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. (ŞTGAŞ) Genel Müdür Mehmet Uncu’nun başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, görüş ve önerilerde bulunuldu. Bozova İlçesinde turizm sektörünün gelişmesi için ihtiyaç duyulan altyapı gereksinimleri tartışıldı. Bozova ilçesinin sahip olduğu doğal, kırsal-tarımsal ve kültürel varlıklarının korunması ve ilçede konaklama, seyahat, yeme içme sektörü, gezi rotaları, markalaşma ve tanıtım, pazarlama ve iletişim ana başlıklarında ilgili kurumların da görüşleri alınarak ve plan kararları öncelik sırasına göre uygulama aşamasına geçmek üzere toplam 11 adet proje ve fizibilite çalışmasının hazırlanacağı ifade edildi.
Şanlıurfa’nın 1,6 gün olan konaklama gün sayısını en az 3 güne çıkarmak için ilçelerin turizm destinasyonuna dönüştürülmesi ve diğer ilçelerde de ziyaretçi yoğunluğunun dengeli bir biçimde dağılması için Stratejik Turizm Eylem Planlarının çalışmaları devam ettiği bildirildi.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum