İzol: dayanışmayı arttıracağız;

İzol: dayanışmayı arttıracağız

Şanlıurfa Barosu Başkan Adayı Av. M. Velat İzol, başkanlığa seçilmesi durumunda meslektaşları arasındaki dayanışmayı arttırmayı ve Şanlıurfa Barosu’nu gelmiş olduğu noktadan bir çizgi öne götürme yönünde çalışmalarının olacağını belirtti. ...

Şanlıurfa Barosu Başkan Adayı Av. M. Velat İzol, başkanlığa seçilmesi durumunda meslektaşları arasındaki dayanışmayı arttırmayı ve Şanlıurfa Barosu’nu gelmiş olduğu noktadan bir çizgi öne götürme yönünde çalışmalarının olacağını belirtti.
İçişleri Bakanlığının aldığı erteleme kararı ile kongresini ertelemek zorunda kalan Şanlıurfa Barosu, Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 10-11 Nisan’da, çoğunluk sağlanmaması durumunda ise 17-18 Nisan’da yapılmasına karar verdi.
 
4 ADAY YARIŞACAK
Seçim heyecanının bir hayli yüksek geçmesi beklenen Şanlıurfa Barosu’nda, 4 aday başkanlık için yarışacak. Baro Başkanı Abdullah Öncel’in aday olmayacağı seçimde; Reşit Tartış, Halil Olgun, Mehmet Velat İzol ve Serhat Demiryeri aday olacak. En son 2008 yılında 4 adayın yarıştığı baro seçimlerinde, 13 yıl aradan sonra yine 4 aday başkanlığı göğüslemek için mücadele edecek.
 
İZOL: ÇALIŞMALARIMIZI MESLEKTAŞLARIMIZA ANLATIYORUZ
Şanlıurfa Baro Başkan Adaylarından Velat İzol, Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) yaptığı açıklamada, seçim için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, “Meslektaşlarımızı ziyaret ederek yapacağımız çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz” dedi.
Baro seçimlerinin normalde Avukatlığın 82. Maddesi gereğince çit yılda bir ekim ayında yapıldığını vurgulayan Velat İzol, “Ancak pandemi gerekçesiyle ekim ayında yapılması gereken seçimler aralık ayına, aralık ayındaki seçimlerimiz ise yine genelge ile 1 Mart’a ertelendi. 1 Mart’taki Cumhurbaşkanı kararıyla ile baro seçimlerinin nasıl yapılacağına ilişkin bir genelge yayınlandı. Bu genelge doğrultusunda yönetim kurulumuz ilk genel kurul toplantımızı 10-11 Nisan, ikinci toplantımızı 17-18 Nisan olarak kararlaştırıldı.  Bizde adaylığımızı 1 Mart sonrası açıkladık. Baromuzda üye sayısı şuan bin 500’ü geçmiş durumda, meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz, neler yapacağımızı söylüyoruz ve tanımaya çalışıyoruz” diye ifade etti.

“MESLEKTAŞLARIMIZ ARASINDAKİ DAYANIŞMAYI ATTIRACAĞIZ”
Şanlıurfa’da 20 yıldır avukatlık görevini yürüten İzol, mevcut yasa ile baro başkanlarının görev süresinin 2 yıl olduğuna da dikkat çekerek, “Mevcut yasa ile baro başkanlarının görev süresi 2 yıl. Nisan ayında seçimimizin olması halinde göreve başlama tarihimiz 21 Nisan olacak. Yani 18 Nisan’da seçim olursa 3 gün itiraz süremiz var, mazbatayı muhtemelen 22 Nisan’da almış olacağız. Görev süremizin 2 yıl olması sebebi ile 1 buçuk yıllık bir görevde kalış süremiz olacak. Avukatlık Kanununun 76. Maddesine göre barolara yüklenen görevler var. Meslektaşlar arasında bir dayanışma var, avukatlık mesleğinin gelişimi ve İnsan Haklarını koruma ve gözetme hükümlüğü sağlama var.  Bizde bu çerçevede yine baromuzun gelmiş olduğu noktada meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı arttırma ve baromuzun gelmiş olduğu noktadan bir çizgi öne götürme yönünde çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.
 
AV. Mehmet Velat İzol’un listesinde şu isimler bulunuyor:
Av. Fazilet Taştan Erserim
Av. Nahide Polat Aslan
Av. Bülent Özışık
Av. Cemil Hançer
Av. Mevlüt Güneş
Av. Mehmet Özkan
Av. Uğur Taşçıoğlu
Av. Halil Batuhay
Av. Uğur Karadağ
Av. Bahyettin Asoğlu
 
TBB delege adayları
Av. İbrahim Halil Dedecan
Av. Abdulkadir Badıllı
Av. Necati Taş.
BİHA 
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum