Karaköprü Köprülü Kavşağı törenle açıldı;

Karaköprü Köprülü Kavşağı törenle açıldı

Karaköprü Köprülü Kavşağı (Çevik Kuvvet) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. ...

Karaköprü Köprülü Kavşağı (Çevik Kuvvet) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.
Şanlıurfa’da yıllar sonra yapımı tamamlanan Karaköprü Köprülü Kavşağı’nın resmi açılışı yapıldı. Törene Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özşavlı, İ. Halil Yıldız, Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, Gülender Açanal, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun ve çok sayıda davetli katıldı.
 
BEYAZGÜL: ŞANLIURFA’NIN TRAFİK SORUNU BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLÜYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, halkın beklentisi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:
“Hep birlikte el birliğiyle, güç birliğiyle ama en önemlisi gönül birliği ile daha güzel bir geleceğe doğru ilerliyoruz. Köprüler yeni yol bağlantıları ve bulvarlar derken bugün de sayın bakanımızın kıymetli misafirlerimizin ve aziz Şanlıurfalılarımızın katılımı ile çok önemli olan çevik kuvvet kavşağını açılışını yapıyoruz. Ulaşım ile ilgili iyi ve doğru bir çözüm olacak. Şanlıurfa’nın ana yollarının trafik yolları büyük oranda çözülüyor. Şehrimizin ihtiyaçları çok bu nedenle yapılan bu çalışmalar ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacak. Yeni açılan kavşak ile vatandaşlarımız trafik sıkışıklığı yaşamadan zaman kaybetmeden ve strese girmeden geçebilir hale geldi. Karaköprü ilçemiz gelişmekte ve bu köprü bir boğaz niteliğinde. İlçelerimiz ve merkezimizdeki birçok sorunu dile getirdik ama buradan da kuzey batı çevre yolu ile ilgili müjdeyi zati âlinizden bekliyoruz ve bu katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
ERİN: KUZEY-BATI ÇEVRE YOLU PROJESİ DE EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Genel bütçeden Şanlıurfa’nın en fazla payı aldığını belirten Şanlıurfa Valili Abdullah Erin, “Son 20 yıllık süreçte Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Cumhuriyet Hükümeti Döneminde Şanlıurfa’nın bu öneminin idrakinde olan sayın cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız genel bütçeden ayrılan payı ile Şanlıurfa en fazla payı alan illerin başında geldi. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Ulaştırma sektörü bu kapsamda tarım ve sulamadan sonra en fazla yatırım yapılan alan olmuştur. Şanlıurfa önceki dönemlerle kıyaslanmayacak şekilde doğu- batı- kuzey-güney bütün bağlantılarının insanımıza yaraşır bir şekilde duble yoları ile birlikte ve sıcak asfalt ile her tarafın döşendiği ve rahat konforlu ulaşımın gerçekleştiği bir il oldu. Sadece sayın bakanım 2020-2023 yılları arsında kara yolları sektöründe yapılan yatırımı 7 milyon olarak ifade ettim sayın bakanımız 8 milyon olarak düzelttiler yapılan yatırım tutarını. Kuzey-batı çevre yolu projesini de en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.
 
ŞANLIURFA’YA 7 MİLYAR 201 MİLYON LİRA YATIRIM 
Programda konuşan Bakan Karaismailoğlu, “AK Parti Hükümeti, kalkınmada Doğu ve Batı arasındaki eşitsizliği sağlamak için ne kadar büyük emek verdiğimize aziz milletiz şahittir. Doğu ve Güneydoğu illerinde kalkınmanın ateşlenmesi konusunda çok önemli adımlar atılmıştır. Şehrimizde bugün 595 kilometre bölünmüş yol bulunmaktadır. 1993-2002 yılları arasında Şanlıurfa’ya yapılan 1 milyar 225 milyon liralık karayolu yatırım miktarını, 2003-2021 yılları arasında altı kata yakın artırarak, 7 milyar 201 milyon liraya çıkardık. Şanlıurfa’da halen devam eden toplam 10 büyük karayolu projesi için 2 milyar liraya yakın kaynak ayrılmıştır” şeklinde konuştu. 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum