Urfa da Müteahhitler Beton zammına tepkili;

Urfa da Müteahhitler Beton zammına tepkili

...

Şanlıurfa’da son 1 yılda yaklaşık yüzde yüz zamlanan beton fiyatları müteahhitleri zor durumda bırakıyor. Müteahhitler durmadan yaşanan fiyat artışından dolayı neredeyse temel atamaz duruma geldi. 
Şanlıurfa’da 7 ay önce metreküpü 135 TL’yken 240 TL’ye çıkan beton fiyatı, bir kez daha zamlandı. Çimentoya yapılan zamma paralel olarak 10 lira civarında artması gereken metreküp beton fiyatına, 20 ile 30 Lira arasında değişen artış yapılması kentteki müteahhitlerin tepkisine neden oldu. Beton firmalarının yaptığı bu zam nedeniyle kriz yaşamaya başlayan müteahhitler, yapmayı planladıkları inşaatların temelini atmakta zorluk çekeceklerini ifade ettiler.
Müteahhitler tarafından yapılan açıklamada, “Örneğin: Ben beton firmalarıyla 3 bin metreküpün anlaşmasını yapmışım. Prefabrik ve inşaat yapıyorum ama ben karşı tarafa anlatamıyorum bu konuyu, bu zamlardan dolayı oluşacak zararı kim karşılayacak? Onlara gelse sıkıntı yok ama bize geldiğinde tüm müteahhitlerin iflası olacak” dedi.
Betona yapılan zamlardan dolayı yetkililere çağrıda bulunan müteahhitler, “Yetkililerin bu duruma müdahale etmesini istiyoruz. Yetkililerin bir an önce ya beton santrallerine ya da çimento fabrikalarını denetlemeleri lazım. Çimentoda ihracat diyorlar eğer ihracat varsa ithalatın önünü açsınlar. Biz de yurt dışından çimento getirelim Türkiye’ye. Fakat Türkiye’ye mal yetiştiremiyorlarsa bizde mal yetiştirelim” şeklinde konuştu.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum