Başkan Akşener Şanlıurfa'nın sorunlarını açıkladı ;

Başkan Akşener Şanlıurfa'nın sorunlarını açıkladı

Geçen hafta Şanlıurfa’da temaslarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlediği grup toplantısında, çiftçinin kendisine şikâyette bulunduğu DEDAŞ’ı sert sözlerle eleştirdi. ...

Geçen hafta Şanlıurfa’da temaslarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlediği grup toplantısında, çiftçinin kendisine şikâyette bulunduğu DEDAŞ’ı sert sözlerle eleştirdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün düzenlediği grup toplantısında, geçen hafta Şanlıurfa’ya yaptığı ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa ve Mardin’de, vatandaşlarla buluşarak dertlerini dinlediklerini anlatan Akşener, “Oy istemeye değil, dert dinlemeye gidiyoruz. Bu zor günlerde, yalnız olmadıklarını hissettirelim istiyoruz. Milleti düşünen, milleti düze çıkarmak için çalışan birileri var, bilsinler istiyoruz. Şanlıurfa’daki bir eczacı kardeşim diyor ki; “Ayda bin lira elektrik parası ödüyorum.  Tek bir dolaba düştüm, küçük bir sobayla idare ediyorum. Kendi derdime yanamıyorum bile.  140-150 lirayı bulan bebek mamasını almadan gidenleri gördükçe kahroluyorum.”
Bir başka esnaf kardeşim diyor ki; “20 çalışandan, 10 çalışana indik.  10 kardeşim ekmeğinden oldu. Çalışan da, eskiden 100 lira alıyorsa, şimdi 50 lira alıyor. Ne yapalım, kapatalım mı?” "Çiftçimize yaşattığınız bu zulme derhal son verin!” dedi.
 
“UTANMIYOR MUSUNUZ?”
Çiftçilerin kendisine ilettiği DEDAŞ sorununa da dikkat çeken Akşener, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Çiftçi kardeşlerim diyor ki; “Mazot, gübre, ilaç fiyatları aldı başını gidiyor. Ama Urfa’dan Batman’a, başımızda öyle bir bela var ki, hepsini unutturuyor” diyor. Nedir o bela? DEDAŞ.  Yani, Urfa’da, Mardin’de herkesin DEAŞ dediği, Dicle Elektrik Çiftçi ekip biçmek için hevesli, hazır bekliyor. Toprak, 1’e beş verecek kadar bereketli, hazır bekliyor. Ama öyle bir düzen kurulmuş ki, kimsenin dermanı yok. Çiftçimiz, astronomik elektrik faturalarından illallah ediyor. Fatura yetmiyor, gestapo gibi dolaşan, şirket görevlilerinin yazdığı cezalar da,  çiftçimizin nefesini kesiyor. 300 bin lira, 500 bin lira, hatta 1 milyon lirayı bulan cezalar var. Ve ilginçtir, ortada fatura da yok. Yani sistem, hem vatandaşın sırtında yük, hem de devletten vergi aşırıyor. Böyle insafsızlık olur mu? Böyle kayıtsızlık olur mu? Böyle vicdansızlık olur mu? Utanmıyor musunuz?
 
"URFA SANA KÜSMÜŞ HABERİN OLSUN SAYIN ERDOĞAN!"
Çiftçimize yaşattığınız bu zulme derhal son verin! Urfa’da öğrencilerimiz tabletsiz. Gençlerimiz umutsuz. Babalar çaresiz. Tarlalar hüzünlü, toprak mahzun. Yağmur yerine yağan elektrik cezaları, derman bırakmamış. Urfa sana küsmüş haberin olsun Sayın Erdoğan!”
 
TARIMDA ÇÖZÜM İÇİN ÖNERİLERİ
Akşener, tarımdaki çözüm için önerilerini ise şu sözlerle anlattı:
“Çiftçimiz kazanacak. Çiftçi kazanınca, esnaf kazanacak. Urfa kazanacak, Mardin kazanacak, Batman kazanacak.  Türkiye kazanacak. Biz, İyi Parti olarak, tarımı ve bölgesel kalkınmayı bir bütün olarak görüyoruz.  Tam da bu yüzden, hazırlamakta olduğumuz “Ulusal Tarım Master Planını”,  bölgesel kalkınmanın, olmazsa olmazı olarak görüyoruz.  Bu anlayıştan yola çıkarak, İyi Parti iktidarında; Tarımsal politikalarla, sosyal politikaları, birlikte ele alacağız. Kaynaklarımızı ve projeleri,  yönetim bütünlüğü ve etkinliği esasına göre yönlendireceğiz. GAP için, özel bir değerlendirme ve analiz çerçevesi belirleyeceğiz.  Geriye doğru yapılanları ve yapılmayanları, - etkinlik analizleri üzerinden, özel bir yönetim çerçevesine bağlayacağız. Tarımda bölünmüş arazileri,  kimsenin hakkını yemeden birleştirip, tarımda verimliliği sağlayacağız. “Ulusal Tarım Master Planı” çerçevesinde,  “Yığınlaşma Bölgeleri”, “Yoğunlaşma Bölgeleri” ve “Tarım Organize Bölgeleri’ni” oluşturacağız.  Bu bölgeleri, özel tarımsal bölgeler halinde,  kadim tarımsal kültürleri, sosyal ve demografik yapıları, - tarımsal, coğrafi ve iklim özellikleri,  ve altyapıları üzerinden belirleyeceğiz. Tüm sanayi, lojistik ve pazarlama entegrasyonlarını hızla harekete geçirip, bu bölgeleri, konuları üzerinde uzmanlaşmış, markalaşmış, ticari rekabete açık,  ihracat imkânları desteklenen, bölgeler haline getireceğiz.”
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum