Şanlıurfa Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Adayları;

Şanlıurfa Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Adayları

Şanlıurfa tv haber...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekilliği seçimi için AK Parti'de yarışacak isimler netleşmeye başladı. Muhalefet partilerinde ise henüz öne çıkan bir isim yok.

Şanlıurfa'da gözler Nisan Ayı'nda yapılacak  Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekilliği seçimine çevrildi.

5 yıllık yerel yönetim döneminde 2 defa yapılan başkanvekilliği seçiminde 2'nci seçim yaklaştı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana 2 yıldır başkanvekilliği görevini Ahmet Kaytan yürütürken; 2021 yılı itibariyle  3 yıl boyunca bu görevi üstlenecek isim de 5-9 Nisan tarihlerinde yapılacak seçimle belli olacak. Seçime sayılı günler kala Ajans Urfa da seçim yarışını hareketlendirecek bilgilere ulaştı ve hangi AK Partili meclis üyelerinin aday olduğunu öğrendi. Edinilen bilgiye göre kulislerde adı geçen isimler; Ahmet Kenan Kayral, mevcut başkanvekili Ahmet Kaytan, Faruk Bayuk, Serdar İzol, Serdar Şeyhanlıoğlu ve Tayyar Yetim... AK Parti adyaların kesinleşmesi ile yapacağı ön seçim sonrası belirlenen tek bir isimle muhalefet partilerinin karşısına çıkacak. 

AK Partili 11 belediye başkanı dahil AK Parti'nin 61, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 1 belediye başkanı dahil 16, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 1 belediye başkanı dahil 4, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1, Saadet Partisi'nin (SP) 1, Demokrat Partisi'nin (DP) 1 koltuğu olmak üzere mecliste toplam 84 oy bulunuyor.

Muhalefet partilerinden koltuğu bulunan üyelerden ise kimlerin aday olacağı henüz belli değil.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum