Başkan Kırıkçı'dan şehir hastanesi açıklaması ;

Başkan Kırıkçı'dan şehir hastanesi açıklaması

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, düzenlediği basın toplantısında, Bin 700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin temelinin mart veya nisan ayı içinde atılacağının müjdesini verdi...

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, düzenlediği basın toplantısında, Bin 700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin temelinin mart veya nisan ayı içinde atılacağının müjdesini verdi.Geçtiğimiz ay AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına seçilen Abdurrahman Kırıkçı, özel bir otelde basın toplantısı düzenleyerek, Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımlar, ildeki sorunların çözümü ve Ankara temasları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve AK Parti il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Kırıkçı, “AK Parti olarak temel hedefimiz, yekvücut olup bu kente hizmet etmektir. Bu konuda milletvekillerimizle birlikte hem enerji sorununda hem eğitim konusunda Ankara’da beraber hareket ettik. Bizim amacımız halka hizmet etmektir” dedi.
 
“KENTİ KUCAKLAMAK İÇİN SİYASET YAPACAĞIZ”
Kırıkçı, temel hedeflerinin yeni bir siyaset vizyonu üretmek olduğunu vurgulayarak, “Nasıl ki yerelde gönül belediyeciliği diye bir kavram varsa bizde de siyaset olarak hem yerel yönetimlerin hem siyaset mekanizmasının sınırlarını doğru belirlemek ve bunun üzerinde kentte yeni bir siyaset vizyonu üretmek üzere bir çalışmanın peşindeyiz. Arkadaşlarla bunun müzakerelerini yapıyoruz. Siyasetin sert estiği illerden birisindeyiz. Biz kenti kucaklamak adına siyaseti daha yumuşak bir şekilde daha itibarlı bir çizgiye taşımanın niyetindeyiz. Kavgadan uzak, ötekileştirmeden uzak, herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışı içerisinde olacağız” dedi.
 
“GES MEVZUSU TORBA YASAYLA ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”
Şanlıurfa ile ilgili çözülmesi gereken konuların olduğunu ve bu noktada Ankara’da temaslarda bulunduğunu belirten Kırıkçı, bu toplantıların verimli geçtiğini anlattı.  Ankara’da çiftçilerin kendi elektriklerini üretmeleri noktasında bir tekliflerinin olduğunu dile getiren Kırıkçı, “GES teklifimiz oldu. Ancak Bakanlık yasal bir engel olduğunu söyledi. Bizler de bu engelin yasayla aşılabileceğini söyledik ve bu konuda da ısrarlı olduk. Bakanımızın talimatıyla inşallah GES mevzusu torba yasayla çözülmüş olacak. Bunun takipçisi olacağız” diye ifade etti.
Kırıkçı, eğitimdeki sıkıntılarla ilgili bakanlıkta görüşmelerde bulunduklarını ve tablet konusunda destek istediklerini belirtti.
 
ŞEHİR HASTANESİNİN TEMELİ ATILIYOR
Kırıkçı, Bin 700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Sağlık Bakanlığımızı ziyaretimiz oldu. Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin işlemleri tamam, bitmiş. Yüklenici firma hazırlığını yapıyor. Çok kısa bir zaman içerisinde biz mart ayı içerisinde bekliyoruz artık orada inşaat, şantiyeye başlamış olacağız.
 
ŞEHİR HASTANESİ NEDEN GECİKTİ?
Şehir Hastanesinin çok uzadığı yönünde çıkan eleştirilere de dikkat çeken Kırıkçı, “Eyyübiye 400 yataklı devlet hastanesi mevzusu vardı. Bakanlık bu konuda şunu söyledi: Eğer biz Şehir Hastanesini yaparsak Eyyübiye 400 yataklı şuanda 800 yataklı hastaneyi yapamayız. Bizim şehir hastanesiyle ilgili vaadimizi biraz esnek tutun, biz önce Eyyübiye Devlet Hastanesini yapalım, daha sonra da şehir Hastanesini yapalım. Bu nedenle 2 yıllık bir gecikme oldu” şeklinde konuştu.
Toplantı, Kırıkçı'nın basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum