HDP'nin Şenyaşar ailesine verdiği desteğe Vekil Yıldız'dan yanıt;

HDP'nin Şenyaşar ailesine verdiği desteğe Vekil Yıldız'dan yanıt

Suruç'ta seçim öncesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve ailesi ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavganın dava sürecinde HDP'nin Şenyaşar ailesine verdiği desteğe Vekil Yıldız'dan yanıt geldi. ...

Suruç'ta seçim öncesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve ailesi ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavganın dava sürecinde HDP'nin Şenyaşar ailesine verdiği desteğe Vekil Yıldız'dan yanıt geldi.

2018 seçimleri öncesi önce Suruç'ta yaşanan ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın yankıları sürüyor.

14 Haziran’da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavgada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. 8 kişinin de yaralandığı olayın ardından Fadıl Şenyaşar ile 2019 yılında AK Partili vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı. Hem eşini hem 2 oğlunu kaybeden 1 oğlu da cezaevinde bulunan Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar'ın "Adalet istiyoruz" diyerek Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattıkları ve günlerdir süren oturma eylemine bugün Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) destek geldi. Kavgaya dair görüntülerin yer aldığı paylaşımda "AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından katledilen Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi bizim mücadelemizdir. Şenyaşar ailesine de söylediğimiz gibi: Her zaman yanlarında olmaya hazırız. Asla unutmayacağız, unutturmayacağız #ŞenyaşarAilesineAdalet" ifadeleri kullanıldı.

Vekil Yıldız'dan paylaşıma yanıt geldi. Vekil Yıldız görüntülerde elinde silah bulunan kişinin kendisi gibi gösterilmesine tepki göstererek "Kapanmaya yüz tutmuş bir yarayı yalan yanlış görsellerle gündeme getirmenizde ki niyeti iyi biliyoruz.Ayrıca bu davada benimde bir abim cezaevinde. Elinde uzun namlu olan kişiyi benmişim gibi göstermeniz ayrı bir yalan ve terbiyesizliktir" dedi.

Kapanmaya yüz tutmuş bir yarayı yalan yanlış görsellerle gündeme getirmenizde ki niyeti iyi biliyoruz.Ayrıca bu davada benimde bir abim cezaevinde. Elinde uzun namlu olan kişiyi benmişim gibi göstermeniz ayrı bir yalan ve terbiyesizliktir. https://t.co/xW6JlKaNSd

— İbrahim Halil YILDIZ

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum