Sondakika Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Reform Paketi’ni açıkladı;

Sondakika Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Reform Paketi’ni açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Reform Paketi’ni açıkladı. Makroekonomi, yapısal politikalar, enflasyon, cari açık ve kamu maliyesi paketteki başlıklar arasında yer aldı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Kasım ayında yaptığı açıklamada, ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemini başlattıklarını söylemişti. Erdoğan'ın duyurusunun ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan öncülüğünde, iş dünyasının çatı örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirilerek, talep ve öneriler alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ekonomide Reform Paketi'ni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üretimde verimlilik artışı sağlayarak potansiyel büyümeyi artıracaklarını belirterek, "Reel ekonomiyi daha da güçlendirerek ithal girdi kullanımını azaltmış, katma değerli üretimle ihracatta yeni rekorlar kıran yerli ve milli bir ekonomi hedefliyoruz. Toplantımızın İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yılına denk gelmiş olması da ayrı bir gurur vesilesidir. Türkiye'nin istihsal mücadelesini istiklal ve istikbal mücadelesi kadar önemli görüyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için gece gündüz çalışarak hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Yakın tarihe baktığımız zaman ülkelerin ekonomilerinin en çok siyasi istikrarsızlıklardan ve güven ikliminin bozulmasından etkilendiğini görüyoruz. 2002 yılında ülkenin yönetimini devraldığımızdan beri Türkiye'yi istikrar ve güven esasına göre geliştirmenin, büyütmenin, güçlendirmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum