Şanlıurfa’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü kutlandı;

Şanlıurfa’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü kutlandı

Şanlıurfa’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir program düzenlendi. ...

Şanlıurfa’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

 Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Programda Şanlıurfa Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler sergilendi. Programda şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Gazı Anadolu Lisesi Müdürü Abdülzahit Dalbaşı, “Ülkelerin milli marşları vardır. Özgürlüklerine kavuşmak için ve özgürlüklerini sonsuza kadar yaşatmak içindir. İstiklal Marşı vatana bağlı olmaktır. İstiklal Marşı vatana, bayrağa bağlı olmanın simgesidir. İstiklal Marşı yüreği ay yıldızı bulmak için paroladır. İstiklal Marşı 29 harfin birbirine ulvi bir aşkla sarıldığı en büyük şiirdir. İstiklal Marşı Akif’in bizlere ve geleceğe yazdığı en güzel mektuptur” dedi.

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, MKYK üyesi Vildan Polat, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonrası Vali Erin ve beraberindeki heyet Şanlıurfa Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği resim sergisini gezdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum