Şenyaşar Ailesi adalet nöbetine devam ediyor ;

Şenyaşar Ailesi adalet nöbetine devam ediyor

Şanlıurfa'da Şenyaşar ailesinin adliye önünde başlattıkları oturma eylemi üçüncü gününde devam ediyor. ...

Şanlıurfa'da Şenyaşar ailesinin adliye önünde başlattıkları oturma eylemi üçüncü gününde devam ediyor.

24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile Vekil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da hayatını kaybetti. Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız ile olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili yarın görülecek duruşma öncesi Şenyaşar ailesinden 2 oğlu ve eşini kaybeden 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar ile adliye önünde oturma eylemi başlattı. Aile, başsavcı ile görüşmelerinin engellendiğini, bu nedenle dert anlatacak muhatap bulamadıklarını kaydederek eylemlerini 3 gündür sürüyor.

 

EYLEMDE KARARLILIK VURGUSU

Bugün de yaptıkları açıklamada eylemde kararlılık vurgusu yapan Ferit Şenyaşar "Babamı annemin gözü önünde katlettiler aradan 3 yıl geçti ve dava ile ilgili hiçbir gelişme yok. Buraya geldik yaklaşık 1 aydır başsavcıyla görüşmek istiyoruz fakat başsavcıyla görüşmemiz ısrarla reddediliyor. Biz de derdimizi yetkililere anlatmak için buraya geldik. Buradan ayrılmayacağız. Eğer bakanlıktan yetkililer buraya el atmazsa, bu katliamı yapanlar yakalanmazsa biz buradan kalkmayacağız. Gerekirse aylarca, yıllarca burada kalmaya devam edeceğiz.  Adalet yerini bulana kadar da buradan ayrılmayacağız. " dedi.

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Davanın 2 farklı şehirde görüldüğünü belirten ve kardeşinin suçsuz olduğunu öne süren Ferit Şenyaşar şöyle konuştu:

"Bizim talep ettiğimiz şey adalettir. Katliamı yapanların Suruç Devlet Hastanesi’nde kamera kayıtları var. Kimin ne yaptığı ortadadır. Bir dava Malatya'da, bir dava da hastane davası dosyası da burada bulunmaktadır. Buradaki davanın üzerindeki gizli kararın kalkmasını bekliyoruz.  Kardeşim cezaevinde suçsuzdur, tek kişilik hücrede kalıyor. Eğer bu hastanedeki dava açılırsa bu katliamı yapanlar yakalanırsa kardeşimde serbest kalacak. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bize destek olmak isteyen herkesi de buraya bekliyoruz."

 

ANNE ŞENYAŞAR: ARTIK BU ZULMÜ KALDIRAMIYORUZ

Anne Şenyaşar da oğlunun serbest kalmasını ve adaletin yerini bulmasını isteyerek, "Ben oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum, 3 yıldır tek kişilik hücrede. Oğlumu öldürenler dışarıda rahatça gezebiliyorlar. Ben ve eşim, oğlumun yanına hastaneye gittiğimizde eşimi gözümün önünde katlettiler, paramparça edip kestiler. Demirlerle vurdular, gözleri yuvalarından fırladı. Ben hastane kayıtlarının ortaya çıkarılmasını istiyorum. Oğlumu ve eşimi katledenlerin tutuklanmasını istiyorum. Artık bu zulmü kaldıramıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum