Resulayn’daki ihtiyaç sahiplerine erzak ve gıda yardımı;

Resulayn’daki ihtiyaç sahiplerine erzak ve gıda yardımı

Günyüzü Derneği, Rasulayn da yardım dağıttı...

Günyüzü Derneği, Suriye Resulayn’daki ihtiyaç sahiplerine erzak ve gıda yardımı yaptı.
Türkiye tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen "Barış Pınarı Harekâtı" ile kontrol altına alınan, savaş izlerinin halen canlılığını koruduğu Suriye’nin Resulayn kentindebulunan Suriyeli vatandaşlar ile Resulayn’a gelip yerleşmiş mülteciler ve şehit ailelerine Günyüzü Derneği tarafından ayni gıda ve erzak yardımı yapıldı.
Savaştan nasibi almış olan ve mermi izlerinin ve yıkık bölümlerinin dikkatlerden kaçmadığı okul bahçesinde dağıtılacak gıda ve erzak yardımları her aile için ayrı ayrı sıraya dizildikten sonra ailelere dağıtımı yapılıyor.
 
MAĞDURİYETİN ÇOK OLDUĞU BU BÖLGEDE YARDIMLAR ÇOK ÖNEMLİ
Suriye’nin Resulayn kentinde bulunan Suriyeli vatandaşlar ile Resulayn’a gelip yerleşmiş mülteciler ve şehit ailelerine ayni gıda ve erzak yardımı yaptıklarını belirten Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak ise, “Bütün Müslümanları Allahu Teâlâ kardeş kılmış.Şu anda Rasulayn’dayız. Bağışçılarımızın bize vermiş olduğu emanetleri, İnsani Yardım Özel Tim ve AFAD kontrolünde en mağdur ailelere dağıtıyoruz. İş hayatının olmadığı, savaş izlerinin halensürdüğü, mağduriyetin çok olduğu bu bölgede yardımlar çok önemli. Allah bu yardımı yapan bağışçılarımızdan razı olsun. Yakın zamanda İdlib’e 7 TIR yardım yaptık. Yakında Afrika’ya da gideceğiz. Ramazan geliyor, hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu. 
 
İNSANİ YARDIM ÖZEL TİM GÖNÜLLERDE TAHT KURMUŞ
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin İnsani Yardım Özel Timinin adeta yöre insanlarının gönüllerinde taht kurduğunu gözlemlediklerini belirten Şanlıurfa Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, “İnsani Yardım Özel Timi ev, ev dolaşarak halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor, yardımlarına koşuyor.  Tim Komutanı Serdar Ünal ve askerler, çocukların savaş ortamından uzaklaşarak eğitim almaları,  birbirleri ile oyun oynamaları, kişisel ve psikososyal gelişimleri içinellerinden geleni yapıyorlar. Özellikle çocuklarla vakit geçirerek, onlara çeşitli hediyeler vererek Türk askeri ve Türkiye sevgisini kazandırıyor.Çocuklar da Türk askerlerimizle, değerli Komutanımızla bir arada olmaktan, onlarla oynamaktan ve çikolata, kek, büsküvivs hediyeler almaktan oldukça memnun görünüyorlar” diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin İnsani Yardım Özel Timinin Komutan ve askerlerine teşekkür etti.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum