Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan kandil mesajı ;

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan kandil mesajı

Üç ayların ikinci kandil gecesi olan "Miraç Kandili" münasebetiyle Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, bu gecenin önemine dikkat çekti. ...

Üç ayların ikinci kandil gecesi olan "Miraç Kandili" münasebetiyle Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, bu gecenin önemine dikkat çekti.

Müslümanlar, bu gece üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandilini ibadet, zikir, dua, namaz, tefekkür, hayır ve hasenatlarla idrak edecek. Miraç Kandili münasebetiyle Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan,  Peygamber Efendimizi teselliye, desteğe ve güvene davet eden Miraç'ın Müslümanları da huzura, hakikate ve marifete davet ettiğini ifade etti.

Bizim Haber Ajans'ı (BİHA) mikrofonlarına konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü Taştan, “Sevgili peygamberimiz alemlere rahmet olarak gönderildi. Mekke’de peygamberimiz tevhidi anlatmaya çalıştı. Ama kavmi onu çok anlamadı. Cenabı Allah peygamber efendimize İsra ve Miraç gibi önemli bir mucize ikram etti. Sevgili peygamberimiz Mekke’yi mürebbede de bir gece cenabı hakkın katına yükseltildi. Peygamberimiz bu yolda çok şeye şahit olmuştur. Hazreti Cebrail efendimize birçok şeyi gösterdi. Peygamberimiz Miraç hadisinde özellikle zina, kötülüğü ve faizin haramlığını ümmetine haberdar etti. Büyük günahlardan sakınmasını şiar buyurdu. Efendimiz Miraç dönüşünde Miraç hadisesini anlattı. Müşrikler bu durum fırsatta çevirmek istediler. Peygamberimizi yalancılıkla suçlayan bunlar Hazreti Ebubekir’e koştular.  Peygamberin söylediklerine ne diyorsunuz. Hazreti Ebubekir’de bırakın bir gecede oraya gitmeyi, sabah akşam Rabbinden vahiy aldığını inandığı için Peygamberimiz doğru söylediğini kabul ediyorum. Müşrikler bu durumda hayal kırıklığı yaşadı” dedi

TAŞTAN: BU GECE TÖVBE İSTİĞFAR EDECEĞİZ

Taştan, “Miraç hadisesi gerçekten ümmet için önemli güzellikler barındırıyor. Peygamberimiz rivayetlere göre, üç müjdeyle ümmetine döndü. Bakaranın son ayetleri peygamberimize hediye edildi. 5 vakit namaz ümmetten istendi. Allah’a şirk koşmayanların cenneti mutlaka gireceğinin müjdesi verildi. Bunlar çok büyük müjdelerdir. Ümmeti Muhammed’e düşen peygamberimizin bu teşrifatına layık olmaktır. Namazı kılmak, şirkten uzak durmaya gayret etmek. Hiçbir şeyi Allah yerine koymamak gerekir. Bunları ümmet olarak bizim görevimizdir. Tövbe istiğfar edeceğiz. Kuran okuyacağız. Dua edeceğiz. Birbirimizle iyi geçineceğiz. Bizim öğreneğim şu ya da bu değildir. Bizim direk örneğimiz peygamberimizdir. İlhamı kuran ve peygamberden alarak hayatımıza devam edelim. Rabbim Miracımızı mübarek eylesin” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum