Resulayn'da okulun altında tünel bulundu;

Resulayn'da okulun altında tünel bulundu

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG’nin karargâh olarak kullandığı bir okulun altında tünel bulundu. ...

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG’nin karargâh olarak kullandığı bir okulun altında tünel bulundu. 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Milli Ordusu ile birlikte 9 Ekim 2019 tarihinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile terör unsurlarından temizlenen Resulayn ve Tel Abyad kentlerinde, hayatın normalleşmesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Teröristlerce kazılan tünelleri de imha eden güvenlik güçleri, son olarak Resulayn'da daha önce terör örgütü tarafından karargaha dönüştürülen bir okulun bodrum katında tünel bulundu.  Güvenlik güçleri, bulunan tüneli imha ederek, kullanılamaz hale getirdi.
 
324 TÜNEL İMHA EDİLDİ
Bu arada Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekâtı’nın tamamlanmasının ardından son bir yıl içerisinde Tel Abyad’da uzunluğu 19 hendek, 60 mevzi, 10 sığınak, kilometrelerce uzunluğunda 21 tünel, Resulayn'da ise 27 kilometre uzunluğunda 303 tünelin tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildiği açıklanmıştı.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum