Şenyaşar ailesi adalet istedi;

Şenyaşar ailesi adalet istedi

Suruç’ta seçim çalışması sırasında AK Parti vekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan silahlı kavgada ölen Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar’ın ailesi, bir kez daha adliye önünde oturma eylem yaptı ...

Suruç’ta seçim çalışması sırasında AK Parti vekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan silahlı kavgada ölen Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar’ın ailesi, bir kez daha adliye önünde oturma eylem yaptı

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde 24 Haziran seçimleri öncesinde meydana gelen ve AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan silahlı kavgada ölen Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar’ın ailesi eylem yaptı. Adliye önünde oturma eylemi başlatan aile fertlerinin, dosyaya ilişkin görüşme taleplerinin Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı tarafından reddedildiği öğrenildi.

 

"ARTIK SABRIMIZ KALMADI"
Adliye önünde açıklama yapan Ferit Şenyaşar, Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ve Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrıda bulunarak, aile bireylerinin Suruç Devlet Hastanesi’nde vahşice katledildiğini söyledi. Hastanede yaşananlardan sorumlu olanlardan hiçbirinin tutuklanmadığını ve  Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısının 1 aydır göreve atandığını belirten Şenyaşar, avukatlarıyla birlikte yaptıkları görüşme taleplerinin reddedildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Annemin gözü önünde babam ve kardeşlerimi katlettiler. Yine Urfa Valisi de bu katliama tanıktır. Vali bize ‘her şey zamanı gelince ortaya çıkar’ diyor. Bizim artık sabrımız kalmadı. Katliamı yapanlar serbest geziyorlar. Yarın öbür gün bizi de öldürmeyeceklerinin garantisini kimse veremez. Katliamda yer alanlar hakkında bir işlem yapılmadığı, savcı ile görüşmemizde ikna edici bir cevap almadığımız sürece adliye önünde bekleyeceğiz. Vicdan sahibi herkesi bu davaya sahiplenmeye çağırıyoruz."

Bu arada Şenyaşar ailesi, 12 Eylül 2019 tarihinde de aynı taleple Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmış ve savcılık ile yapılan görüşme sonrası aynı gün eylemlerini sonlandırmıştı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı önünde de oturma eylemi yapan Şenyaşar ve oğlu polis tarafından gözaltına alınmış ve ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum