Ticaret Bakanı Pekcan Şanlıurfa Esnafına Verdikleri Desteği Açıkladı;

Ticaret Bakanı Pekcan Şanlıurfa Esnafına Verdikleri Desteği Açıkladı

Ticaret Bakanı Pekcan Şanlıurfa esnafına verdikleri desteği anlattı....

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  Şanlıurfa’daki temasları kapsamında iş dünyası ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Pekcan, “Esnafımıza her konuda desteğimiz artarak devam edecek” dedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve beraberindekiler, Valilik Konferans Salonunda iş dünyası ve esnaf temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Bakan Pekcan’ın iş dünyası ve esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıya, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Gülender Açanal, Halil Özşavlı, Ahmet Akay, ibrahim Halil Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa’daki ekonomik faaliyetlerle ilgili zanaatkârlar odası, borsa ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Bakan Pekcan'a, Vali Erin tarafından kentin sosyo-ekonomik verileri hakkında bilgiler aktarıldı.
Türkiye’nin dünyada ihracatını artıran ülkelerden birisi olduğunu belirten Bakan Pekcan, “Şanlıurfa ihracatının son 3 senede yıllık 150 milyon seviyesinde kaldığını görüyoruz. Burada iki tane destek ofisi açmış bulunmaktayız. İhracat desteklerimizi ve e-ticaret desteklerimizi paylaştık. Şanlıurfa’da 513 firmamıza potansiyel ihracat olarak bakacağız. Nelere ihtiyaç duyduklarını belirleyeceğiz. İnşallah bunlarında ihracat ailemize katacağız. Büyümede dünyada yüzde 3.5 küçülürken, biz ise büyümeyle kapatan çok az ülkelerden birisiyiz. Dünyada ihracatını artıran ülkelerden birisiyiz. Son çeyrekte ihracatta iyi kapatacağız. İnşallah esnafımızın sorunlarını dinleyeceğiz, sorunları çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.
ŞANLIURFA ESNAFINA 14 MİLYON 300 BİN TL DESTEK ÖDENDİ
Pandeminin başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik istikrar kalkanı paketi ile iş dünyasına yönelik istihdam, finansman ve vergi kolaylıkları getirildiğini hatırlatan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkârlara yönelik Türkiye Esnaf ve Zanaatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından toplam 68 milyar TL kredi verildiğini, bu rakamın 42 milyar TL'nin 1 milyon esnafa 2020 yılında kullandırıldığını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Şanlıurfa’da istihdam konusunda fabrikalar kurulduğunu ve vatandaşlara iş noktasında desteklerinin devam edeceğini kaydetti.
BİHA


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum