AK Parti Şanlıurfa teşkilatı heyecanlı bekleyişte;

AK Parti Şanlıurfa teşkilatı heyecanlı bekleyişte

AK Parti il başkanlığında aday belirleme süreci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz bir değerlendirme yapmayışı nedeniyle devam ediyor. Adayların çoğu ise Ankara'da kulislerde destek arayışında… İşte adaylardan bazıları…...

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’ın yeniden aday gösterilmeyeceğinin anlaşılması üzerine yeni bir isim arayışına girildi. Geçen hafta pazartesi günü genel merkezden gelen heyet başvuruları alıp, temayül yoklamasını yaptıktan sonra elindeki isimlerle Ankara’ya döndü. Yaklaşık 20 partilinin başvuru yaptığı il başkan adaylığında başvuru yapmayanlar hakkında da araştırma yapıldı.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Ağralı başkanlığındaki Orhan Kayasayar ve Ziver Özdemir’den oluşan heyet ilk etapta eski il başkanlarının ardından da belediye başkanlarının görüşüne tek tek başvurmuştu. İl teşkilatı, ilçe teşkilatları, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) ise formla temayülünü değerlendiren heyet, geçtiğimiz Çarşamba günü akşam kentte yaptıkları son temasların ve adaylarla birebir görüşmenin ardından yaklaşık 20 aday ismi ile Ankara’ya gitti.

Heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e dosyayı sundu. Bu isimlerin arasından 3 ile 5 arasında aday ismi partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildi. Şimdi adayların çoğu Ankara’da bu isimler arasında kendi isimlerinin bulunup bulunmadığını merak ederken, bir yandan da genel merkezden gelecek telefonu bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğunluğu nedeniyle henüz bir değerlendirilme yapılmadığı kaydedilirken, adaylar da Ankara’da boş durmayıp kulislerde destek arayışını da devam ettiriyor. Beştepe’ye davet edilen isimler arasından bir başkan adayının belirlenmesi bekleniyor. Bu durumun netleşmesi ise bu hafta sonu olacağı tahmin ediliyor.

İŞTE BAŞVURU YAPANLARDAN BAZILARI

Abdurrahman Kırıkçı, Abdurrezak Tokmak, Ali İhsan Delioğlu, Bekir Kan, Dilvin Arkan, Fevzi Demirkol, İbrahim Halil Kızıelma, Nihat Kılıç, Mehmet Ekinci (eski belediye başkanı), Mehmet Günak, Mustafa Tepe, M. İlhami Günbegi, Osman Eyyüpoğlu, Remzi Türkmen.

MÜRACAAT ETMEDİKLERİ HALDE ADI GEÇENLER

Ali Acar, Cüneyd Altıparmak, Mustafa Yavuz, Necmeddin Sağlam, Nihat Çiftçi, Remzi Canbeyli, Yusuf Eğilmez.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum