Eczacı Odası: Zararlarını biz öderiz;

Eczacı Odası: Zararlarını biz öderiz

Eczacı teknisyenlerinin sağlık çalışanı statüsüne alınmaması ve toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılmaması ile ilgili konuşan Eczacı Odası belediyenin zararını kendilerinin karşılayabileceğini kaydetti....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, eczacı teknisyenleri Pandemi Sürecinde toplu taşımadan yararlandırılmadığı yönünde Şanlıurfa 27. Bölge Eczacılar Odası Genel sekreteri Eczacı Ahmet Karakuş ve Şanlıurfa Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Aydın Dağ açıklamalarda bulundu.

DAĞ: ECZANE ÇALIŞANLARI DA SAĞLIK ÇALIŞANIDIR

Şanlıurfa Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Aydın Dağ, “Derneğimize bağlı 210 tane arkadaşımız var. Biz dana önce yasal hakkımızı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yazılı olarak verdik. 210 tane dernek üyemiz, derneğe üye olmayan yaklaşık 400 arkadaşımız var. Bugün en fazla sayımız 500-600 civarındadır. Arkadaşlarımız toplu taşıma araçlarından faydalanmak istiyor. Biz eczanelerimize keyfi olarak gelmiyoruz. Sağlık anlamında halka hizmet veriyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi birçok yere para harcıyor. Bizim 2 liralık parada gözü olmasın. Devletimizin bize verdiği yasal haklardan yararlanmak istiyoruz. Kimsenin 2 liraya ihtiyacı yoktur. Bugün her meslekten insanlar sağlık için eczaneye geliyor. Belediyenin gözü bu parada olmasın. Kampanya düzenleyelim, otobüsün yakıt parasını biz verelim ama bu doğru değil. Yasal olan hakkımızın yasal olarak verilmesini talep ediyoruz. Bugün Türkiye’de büyükşehirde sağlıkçılar bu haktan yararlanmaktadır. Sağlık Derneği başkanı, bize zarar edeceklerini ifade ettiler. Günde 150-200 kişinin bindiği toplu taşıma araçlarında zara ediyorlarsa eğer gelsinler bize resmi rakam versinler. Bizde eczacılar olarak bu parayı toplayım belediyeye hibe edelim” dedi.

KARAKUŞ: OLUMLU DÖNÜŞ SAĞLANMADI

Şanlıurfa 27. Bölge Eczacılar Odası Genel sekreteri Eczacı Ahmet Karakuş, “Konuyla ilgili olarak belediyeye defalarca yazı yazdık. Eczane çalışanını sağlık çalışanı olduğu belirlenmiştir, bu konu tartışmaya kapanmıştır. Bütün Türkiye’de sağlıkçılar bu konuda fayda sağlıyorlar. Maalesef Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize zorluk çıkarmaktadır. Bize belediyenin zarar edeceğini ve bunu karşılayamayacaklarını ifade ettiler. Biz eczane çalışanları olarak zararlarını öderiz. Eczacıların Pandemi Sürecinde morali bozulmaktadır” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum