Urfa'da sadece 14 adet ceylan kaldığı iddialarına yanıt;

Urfa'da sadece 14 adet ceylan kaldığı iddialarına yanıt

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak İl Şube Müdürü Orhan Kalay, "Şanlıurfa-Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve saha içindeki üretme istasyonunda şu an itibari ile 590 ceylanımız var" dedi....

Şanlıurfa'da ceylan sayısının azaldığına dair iddialara Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak İl Şube Müdürü Orhan Kalay yanıt verdi.

Sosyal medyada dolaşan "Şanlıurfa'da 14 adet ceylan kaldı" iddialarına ilişkin bir açıklama yapan Orhan Kalay, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve saha içindeki üretme istasyonunda 590 ceylan olduğunu, 50 adet ceylanın da Şırnak'ta doğal yaşam alanları ile buluşturulduğunu aktardı.

(Orhan Kalay)

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Kalay, şunları söyledi:

"Şanlıurfa-Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve saha içindeki üretme istasyonunda (2020 yılı envanter verilerine göre) şu an itibari ile 590 ceylanımız var. Ayrıca buradan alınan 50 ceylanı da Şırnak'ta, Cudi dağı eski ceylan yaşam alanlarında doğa ile buluşturduk. Durumları gayet iyi... Yaban hayatı kaynaklarımızı tehdit eden unsurların başında kaçak-usulsüz avcılık var ne yazık ki. Bunu da hep beraber ne kadar azaltabilirsek ne mutlu bize..."

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum