Elektrik duasına çıkan köylülerle ilgili karar verildi;

Elektrik duasına çıkan köylülerle ilgili karar verildi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki göstermek için 'Elektrik duası'na çıkan mahalle sakinlerine DEDAŞ suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme tarafından açılan davaya ret kararı verildi....

15 Aralık’ta Suruç’un kırsal Karıcalar Mahallesinde yaşayan vatandaşların elektrik duasına çıkmaları mahkemeye taşındı.

Her gün sabah 6’dan akşam saat 18.00’e kadar elektrik kesintisini yaşanmasını protesto etmek elektrik direğinin altında toplanan mahalle sakinleri, kesintiler yüzünden öğrencilerin uzaktan eğitime katılmadıklarını ve mahallede suyun kesildiğini belirtti. Seslerini sosyal medyadan duyurmak isteyen cemaatte imamlık yapan kişi "Sabah saat dörtten akşam kadar elektriklerimiz kesilmiş durumda 12 Aralık tarihi sabah saat 06.00'dan ibaren akşam 16.00'a kadar elektriklerimiz yoktu. Bugün 14 aralık yine sabah saat 06:'dan itibaren elektriklerimiz kesilmiş. Akşam saat kaçta geleceğini bilmiyoruz. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız televizyon yok çocuklar ders çalışamıyor. Su kalmadı. Sosyal mesafe maske temizlik diyoruz. Su olmayınca nasıl temizlik olacak" dedi.

Yapılan elektrik duasının sosyal medyada paylaşılıp ulusal gündeme de taşınmasının ardından Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) harekete geçti. DEDAŞ, savcılığa verdiği dilekçede “Karıncalı mahalle sakinlerinin elektrik duasına çıkarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve DEDAŞ’ı hedef gösterdiği” iddiası ile şikâyette bulundu. Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı ise eyleme katılan 15 mahalle sakini hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma sonrası sosyal medyadan da birçok tepki gelirken, dava mahkeme tarafından sonuçlandı.

Mahkeme, kararda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme unsurlarının oluşmadığını belirtti.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum