Urfalı vekil, DEDAŞ sorununu TBMM'ye taşıdı;

Urfalı vekil, DEDAŞ sorununu TBMM'ye taşıdı

DEDAŞ sorununu TBMM'ye taşıyan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in soru önergelerini yanıtlamasını istedi....

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesinde oturan vatandaşlar, DEDAŞ'dan dert yandı.

İddiaya göre; 8038. sokakta yeni inşa edilen sitede oturan vatandaşlar, elektrik abonesi alamadıklarını, DEDAŞ’ın kendilerinden “trafo hibesi” istediğini öne sürdü. 60 dairenin yer aldığı sitede 14 dairenin dolduğunu ve abone almak için DEDAŞ’a başvurduklarını aktaran site sakinleri, “Bizler Karaköprü Seyrantepe Mahallesi 8038. Sokak İfşa İnşaat sitesi sakinleriyiz. Bu sitemiz yeni kuruldu. Yerleşen 15-20 dairemiz var. DEDAŞ bizi çok mağdur ediyor. Elektriğimiz yok, verilen elektrik şantiyenin elektriği. Şantiyeden kullandığımız elektrik bütün makinelerimizi bozdu” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yine site sakinlerinin iddiasına göre; DEDAŞ, vatandaşlara 6 ay-1 yıl içinde elektrik verebileceğini iletirken, sürecin hızlanması için trafonun hibe edilmesini talep etti. DEDAŞ'ın trafo hibe edilmesini şart koymasıyla site sakinleri duruma isyan ederken, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü de konuyu TBMM'ye taşıdı.

Sürücü, hazırladığı soru önergelerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Şantiye tipi elektrik kullanımının elektrik ile çalışan ev eşyalarını bozduğunu kaydeden Sürücü, şu soruları Meclis'e sundu:

1. Bakanlığınız yurttaşların mağduriyetine dair bir adım atacak mıdır?

2. Bakanlığınız DEDAŞ’ın genel olarak yarattığı mağduriyetler konusunda bir soruşturma başlatacak mıdır?

3. Bakanlığınız yurttaşların DEDAŞ tarafından yapılan haksızlığa karşı yürüteceği hak arayışında açılacak olan davaya müdahil olacak mıdır?

4. Bakanlığınız şimdiye kadar DEDAŞ’a herhangi bir soruşturma açmış mıdır?

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum