Anadolu Gençlik Derneği Mekke'nin Fethine özel program düzenliyor!;

Anadolu Gençlik Derneği Mekke'nin Fethine özel program düzenliyor!

Anadolu Gençlik Derneği tarafından 31 Aralık tarihinde Mekke'nin Fethi ile ilgili online program düzenleyecek....

Anadolu Gençlik Derneği Mekke’nin Fethi ile ilgili bir program düzenleyecek.

31 Aralık tarihinde düzenlenecek olan program TV5, AGD TV, Kanal 42 ve Şanlıurfa’nın yerel Kanallarında canlı olarak yayınlanacak.

Anadolu Gençlik Derneği ‘Müslüman noel kutlamaz’ düsturu ile hazırlanan program hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mehmet Maşuk Özyaramış, şu ifadelere yer verdi.

“Şanlıurfa Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanlığı görevini 4 aydır yürütüyorum. Önümüzde çok büyük bir çalışma var. Mekke’nin Fethi daha önceki yıllarda bütün Türkiye’de mümkün olduğunca ilçelere kadar inecek şekilde salon programları olarak ircaa ediyorduk. Bu sene pandemiden dolayı İstanbul merkezli olarak genel bir program tertip ediyoruz. Bu programında başta TV5 olmak üzere AGD TV, Kanal 42 gibi ulusal kanallarımızdan online platformlardan canlı olarak yayınlamış olacağız. Urfa’da da yerel kanallarımız bu programımızı canlı olarak yayınlamış olacak. Tabi Mekke’nin Fethi dönem dönem bize eleştiriler geliyor. Mekke’nin Fethi 11 Ocak neden 31 Aralıkta kutluyorsunuz şeklinde. Biz öncelikle Mekke’nin Fethinin manasının ne anlama geldiği noktasında manasına ruhen ve bedenen feda gibi bir durum söz konusu olduğu için kronolojik olarak 10 Ocakta olduğunun bilincindeyiz. Nedir manası? Mekke’nin Fethinde, Mekke’den bir zulüm görerek, eziyet görerek, işkenceler görerek ayrılmış bir rehber peygamberin Mekke’ye devesinin üzerinde secde üzerinde girmesidir manası. Yani surlardan önce gönüllerin fethidir Mekke’nin Fethi. İkinci olarak yılbaşı ‘Müslüman noel kutlamaz’ düsturundan hareketle yılbaşı akşamı Müslümanların bu yılbaşı ifsadına uymayarak televizyon başında da olsa yılbaşı ifsadından uzak kalarak Mekke’nin Fethi gibi manevi bir çağrışımla manevi bir organizasyonla birlikte olması temel hedefimiz. Bundan dolayı 31 Aralık gecesinde Mekke’nin Fethini organize ediyoruz. Saat 21:00 ile 24:00 arasında programımız yayında olacak. Programın içeriğinde Türkiye’ye ülkemize mal olmuş Mehmet Emin Yıldırım hocamızın sohbeti, yine dünyaca ünlü Kavilerin Kur’an tilaveti, görsel sanatlar olarak sinevizyon, kum sanatı gibi aktivitelerin olacağı dolu dolu bir program inşallah icra etmiş olacağız. Bu vesileyle sizlerin bütün Urfalı hemşerilerimizin mekkeninfethi.com internet sitesinden online davetiyelerini alarak kendi isimlerine özel online davetiyelerini alarak ve bunu bir hatıra olarak saklayarak ekranlarda o manevi ortamda buluşma noktasında misafirimiz olmalarını talep etmekteyiz.” ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum