Şanlıurfa da Taksiciler Dertli ;

Şanlıurfa da Taksiciler Dertli

Şanlıurfa’da taksiciler yerel yönetimlerden dertli. Sorunlarının çözülemediğini iddia eden taksiciler, sıkıntılarına çözüm istiyor....

Şanlıurfa'nın ulaşım araçlarından olan “Taksiciler” sorunlarının çözülmesini istiyor. Taksiler, kentte otobüs yolunu kullanamama, dur-kalk durumu, 26 yaşındaki gençlerin trafiğe çıkamaması, taksimetre fiyatları, yerel yöneticilerin sorunlarına eğilmeme gibi sıkıntıları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Şanlıurfa Taksiciler Dernek Başkanı Hasan Karadaş,”Büyükşehir Belediye başkanımıza gittiğimiz zaman sorunlarımızı çözeceğini söylüyor; ama müdürleri çağırıyorlar, sorunlarını çözün dedikleri halde taksicilerin hiçbir zaman sorunları çözülmedi.”dedi.

Taksicilerin birçok sorunu bulunduğunu ifade eden Karadaş, şöyle konuştu:”Sorunların neden çözülemediğini anlamadık? Birçok sorunu var, taksiciler otobüs yoluna girdiği onlara ceza kesiliyor bu bir. Türkiye'nin her yerinde taksiciler otobüs yoluna girebiliyor. Taksicilerin kamp yeri yok, Urfa'da dur kalk ile olmadığı için ceza yiyorlar taksiciler. Trafik durmadan ceza kesiyor diye ihale ile taksi duraklarını vermiş. Hala o bölgelerde ceza kesiliyor. Belediye ihale etmiş buraları hala ceza kesilmesini anlamıyoruz.

26 YAŞIN ALTINDAKİ GENÇLER, TAKSİYE ÇIKAMIYOR
Nedeni UKAME kararı yok. Karar yoksa taksi dudakların ihalesini neden yapıyorsun? 26 yaşındaki altındaki gençler, taksi kullanamıyor. 26 yaşın altındaki gençlerimizin önünü neden kapatıyorlar? Onu anlamıyorum. O sorunu bir türlü çözemedik, gençlerimiz kötü yollara bulaşıyor. Ellerinden tutalım diyoruz; ama bırakmıyorlar. Gençlerimize yazık, belediye bu durumu görmüyor mu?  Valimiz bunu görmüyor mu?”


TAKSİMETRE FİYATLARINA 2 YILDIR ZAM GELMEDİ
Uzun bir süredir taksimetre fiyatlarının yerinde saydığını belirten Karadaş, şunları kaydetti:”Geceleyin bazen gençler taksilerimize çağırıyorlar. Bizi hastaneye götürün diye. Götürmediğimiz zaman sıkıntı oluyor, hepsini emniyete mi bildirmek gerekiyor?  Onları sahip çıkmamız lazım. Taksimetre fiyatlarına 2 yıldır zam gelmedi. Bir kurumda çalıştığın zaman bir yerde çalıştığın zaman her yıl zam gelir.

MAALESEF, SORUNLARIMIZI ÇÖZMEDİLER
Taksimetre fiyatları 4,5 liradan başlıyor. 2 yıldır aynı durumda bulunuyor. Taksiciler olarak muhatap bulamıyoruz.  Cumhurbaşkanımızdan bizlere Hayat göndermesini istiyoruz. Belediyemize gittiğimiz zaman sorunlarımızı çözemiyoruz. Birkaç kez randevu aldık; ama maalesef işlerimizi çözmediler. Randevu da alamıyoruz belediye başkanından Cumhurbaşkanımız sesimizi duysun.”
 

Zeki Altundağ              

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum