Şanlıurfa'ya 8 fabrika kuruluyor!;

Şanlıurfa'ya 8 fabrika kuruluyor!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde toplam 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan 8 fabrika için protokol imzalandı....

Şanlıurfa'ya 8 yeni fabrika kurulacağı müjdelendi.

Türkiye'nin en iyi ilk 10 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yer alan Şanlıurfa OSB'de 10 bin metrekarelik alana kurulacak ayakkabı fabrikası 500 kişiye iş imkanı sunacak. Toplam 8 bin 500 metrekarede 2 fabrika olacağı öğrenildi. Fabrikalar, şehir dışından gelen yatırımcılara Valilik ve Haliliye Belediyesi tarafından belirlenen rayiç kira bedeli ile kiralanacak.



6 FABRİKA DA BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KURULUYOR

Haliliye Belediyesi tarafından kurulacak olan 2 ayakkabı fabrikasının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafında da 6 fabrika kurulacağı belirtildi. Toplam 8 fabrikanın proje animasyon gösteriminin ardından açıklama yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. İstihdama yönelik iyi niyet başlangıcı olarak 2 adet fabrikayı Şanlıurfa’ya kazandıracaklarını hatırlatan Canpolat, şunları söyledi:

“Sayın Valimiz Abdullah Erin’in daha önceden başlattığı Ayakkabıcılar Sitesi adı altında, gittikçe de büyüyen ve aynı zamanda tekstilinde yer aldığı, Şanlıurfa’daki istihdamla ilgili topluma yararlı, toplumu kapsayan projeyle alakalı bizler de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kendi ölçeğimizde yer almak istedik. Şanlıurfa genç bir nüfus, işsizlikle ilgili hep birlikte sahada mücadeleler veriyoruz. Devletimizin kurumları olduğu gibi bizler de yerel yönetimler olarak buraya katkı sağlamak adına iyi niyet başlangıcı amacıyla biz de bu projede Valiliğimizin tahsis ettiği alan içerisinde iki fabrikayla istihdama yönelik adımlarımızı atmış olacağız. Haliliye Belediyesi olarak öz sermayemizle birlikte inşallah bu fabrikalarımızı kurup vatandaşlarımızın, emrinde ve hizmetinde olacağız. Katkılarından dolayı Valimiz Sayın Abdullah Erin’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyorum.”


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yapılan projenin önemine vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesi olarak da 6 fabrikayı Şanlıurfa’ya kazandıracaklarını söyledi.

Vali Abdullah Erin’de, yaptığı açıklamada kentteki istihdama yönelik yürütülen çalışmalara değinerek, “Merkez ilçe belediyelerimiz içerisinde Haliliye Belediyesi de, bu güzel projeye başlangıç olarak 2 fabrika yaparak katılmak istediler. İnşallah Organize Sanayi Bölgemizde yaptığımız yer tahsislerimize ilişkin belgeleri de hem Büyükşehir Belediyemize hem de Haliliye Belediyemize taktim ettik. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



PROTOKOL İMZALANDI

Kentteki 2 bin vatandaşa iş imkanı sağlanması hedeflenen 8 fabrika için protokol Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen toplantı ile imzalandı. Toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Osman Oktay ve yetkililer katıldı.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum