Urfa'daki elektrik duası için Saadet'ten açıklama;

Urfa'daki elektrik duası için Saadet'ten açıklama

Saadet Partisi Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tokmak, Suruç'ta elektrik duası nedeniyle haklarında suç duyurusunda bulunulan vatandaşlar için açıklama yaptı....

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar, seslerini duyurmak için elektrik duasına çıkmıştı.

Yaşanan bu durumun ardından vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Saadet Partisi Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tokmak, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tokmak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’mızın Suruç ilçesine bağlı birçok mahallesinde günde 12 saat boyunca yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız seslerini duyurabilmek adına elektrik duasına çıkmıştı. Bunun üzerine Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), yetkilileri elektrik duasına katılan köylüler hakkında ‘halkı kin ve nefret teşvik edildiği’ gerekçesi ile hakkını; kuldan ümit kestiği için, haktan talep eden vatandaşlarımıza suç duyurusunda bulundu.

Halkın isteklerine riayet edilmiyor zaten! Gözlerinizi hakkın tercihlerine de mi diktiniz? Asli bir ihtiyaç olan elektrik ihtiyacını karşılayamadığı için gündelik birçok işi yarım kalan, hayatının gidişatı olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın, haklarını aramalarından daha doğal ne olabilir? 21. yüzyılda nanoteknoloji konuşulurken, bu coğrafyalardaki insanların en basit en asli ihtiyaçlardan biri olan enerji hizmetinden mahrum kalmalarını hangi vicdan kaldırabilir!

Allah ile kul arasına girmek cüretinde bulunan bir mekanizma ile karşı karşıyayız. Dua etmenin, yaradana sığınmanın suç sayıldığı dönemlerden mi geçiyoruz? Soruşturma kat’ı surette hali hazırda bulunduğu safhadan itibaren iptal edilmeli, soruşturma açmak gibi bir gaflette bulunan yetkililerin kat’ı surette özür dilemeleri gerekmektedir! Vekil-asil ilişkisini unutanların şehirlerin mazlumiyetlerine, mağduriyetlerine çare bulmaktan ve dahi çözüm üretmekten daha asli bir görevi olamaz.”

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum