İlkokul öğrencilerine karne notları nasıl verilecek?;

İlkokul öğrencilerine karne notları nasıl verilecek?

MEB ara tatil, karne ve sınavlarla ilgili aldığı kararlar duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere 1. dönem notlarını içeren karne verileceğini açıkladı. İlkokul öğrencilerinin ölçme ve değerlendirme işlemleri için sınav düzenlenmeyecek. 1,2,3 ve 4. sınıfta eğitim alan çocuğu olan aileler karne notlarının neye göre belirleneceğini merak ediyor. Peki İlkokul öğrencilerine karne notları nasıl verilecek?...

 MEB 1,2,3 ve 4.sınıflar karne alacak mı?
Uzaktan eğitimlerini sürdüren milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilen karne ve sınav açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 25 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatiline kısa bir zaman kala öğrenciler yarım kalan sınavların ne şekilde tamamlanacağını merak ediyordu. MEB aldığı kararla 2020-2021 eğitim öğretim yılında yarıyıl tatili ve ara tatili birleştirerek 21 gün sürmesine karar verdi. Ortaokul ve Lise öğrencilerinin karne notları uygulama puanları, performans notları ve seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirilecek sınavlarla verilecek. İlkokul 1,2,3, ve 4. sınıfta eğitimlerini sürdüren öğrenciler için daha farklı bir uygulama ortaya koyulacak. Peki İlkokul öğrencilerine karne notu nasıl verilecek? İşte MEB tarafından alınan kararın detayları…

 

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE KARNELER NASIL VERİLECEK?

18 Ağustos’ta başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılında birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek. 25 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında öğrenciler yarıyıl tatili yapacak. İlkokul öğrencilerinin yarım kalan 1. dönem sınavları yerine karne notları ders etkinlikleri ve katılım puanlarıyla belirlenecek. Sınav notu bulunmayan Ortaokul ve Lise öğrencileri için seyreltilmiş gruplar halinde okul sınavları yüz yüze imkanlarla yapılacak.

 

 

 

YARIYIL TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı için yayınlanan takvimde yarıyıl tatili 15 gün olarak belirlenmişti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların uzaktan eğitime geçmesi ve yeni önlemler sebebiyle Nisan ayında uygulanması hedeflenen ara tatil ile yarıyıl tatili birleştirildi. Vaka sayısındaki artış ve salgının gidişatına göre yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği ile ilgili karar yarıyıl tatilinin ardından verilecek. Yarıyıl tatili 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak, 21 gün sürecek ve 15 Şubat tarihinde öğrenciler 2. döneme başlayacak. 

 

Uzaktan eğitim ile ilgili yapılan açıklamada ”İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum